kratki odmak od rijeke

Bradarić iskreno o odlasku iz Rijeke, prodaji Andrijaševića, a dotaknuo se i Modrića

28.08.2017 u 16:39

Bionic
Reading

Filip Bradarić proživljava lijepe dane. Istina, s Rijekom nije ušao u Ligu prvaka, ali nakon sjajne prošle sezone i dvostruke krune, momčad s Rujevice osigurala je nastup u Europskoj ligi, protiv velikog Milana ali i klubova s kojima se može boriti (Austria Beč, AEK), a pred Bradarićem su i reprezentativne obveze

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dva su ogleda u sklopu kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine. Prvo u Zagrebu, ove subote protiv Kosova, a potom u utorak gostovanje kod Turske.

Među Čačićevim izabranicima je i Filip Bradarić, 25-godišnjak, vezni igrač Rijeke, koji je u reprezentaciji ubilježio dva nastupa. Istina tek u prijateljskim ogledima, sa Sjevernom Irskom u Belfastu 3:0 i Estonijom u Tallinnu 0:3. ali i dva je puta bio na klupi na kvalifikacijskim utakmicama, protiv Ukrajine u Zagrebu 1:0 i Islanda u Reykjaviku 0:1.

  • +13
Rijeka - Olympiacos (uzvratna ukamica play-offa Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Biti s kapetanom Lukom Modrićem i ostalim zvijezdama… savršeno! Povlastica je s njima trenirati, družiti se, putovati. Upijam svaki potez, i svaku riječ. Tko ne bi bio sretan i ponosan, već nazočnost dokazuje da si u životu štošta postigao. Nastavak ovisi samo o meni', rekao je u razgovoru za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza, te objasnio kakva su očekivanja od nastavka kvalifikacija.

'Pitat će se isključivo Vatrene. Previše se prigovaralo poslije poraza na Islandu. Takav dan dogodi se i Brazilu i Real Madridu, svakome. Važno je punim tempom jurnuti i na Kosovo i na Tursku, kasnije na Finsku i Ukrajinu. Nije upitno da je Hrvatska najbolja i da mora u Rusiju'.

Dok je u reprezentaciji, o mogućem odlasku trenutno ne razmišlja. Iako priznaje da ima poziv iz Italije, točnije Bologne.

'Sve će se rasplesti ovih dana, budući da prijelazni rok završava 31. kolovoza. I sve je u rukama riječkog predsjednika Damira Miškovića. Ispostavi li se da su zadovoljne sve strane, mogu ići. U protivnom ostajem na Rujevici, prezadovoljan kao i dosad'.

  • +2
Okupljanje hrvatskih nogometnih reprezentativaca uoči susreta s Kosovom i Turskom Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

O ispadanju protiv Olympiacosa tek je rekao kako ne žali jer, ruku na srce, grčki je prvak bolji. No, sada Rijeka ima novi veliki izazov, skupinu s Milanom, Austrijom Beč i AEK-om.

'Skupina je intrigantna. S Milanom kao nagradom. S Austrijom Beč koja se nekako progurala pokraj izvrsnih Osječana. S AEK-om koga treba svladati i na neki način kazniti za prazan hod s njegovim susjedom iz okruga Atena-Pirej, mislim da nam je on baš po mjeri!'.

Otrkio je kako Rijeci nedostaje Franko Andrijašević.

'Jasno da fali. Stefan Ristovski također. Navikli smo na njih. Ne sumnjam u potpunu konsolidaciju, imamo igrača i strpljenja, i volje, i klupske snage. Matjaž Kek opet će sve napraviti super. Na redu je dvotjedna stanka, za oporavak ozlijeđenih i adaptaciju novih'.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.