FISA NAGRADE

Braća Sinković i trener Bralić i ove godine u borbi za veliko priznanje

09.11.2016 u 09:50

Bionic
Reading

Europski, svjetski i olimpijski prvaci u veslanju u disciplini dvojac na pariće, Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine, dok je njihov trener Nikola Bralić nominiran za najboljeg veslačkog trenera godine.

Veliko je ovo priznanje braći Sinković, koji su se i ove godine našli među najboljima na svijetu, dok trener Bralić, brani prošlogodišnju titulu najboljeg veslačkog trenera svijeta. Ovim su potvrdili da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu.

FISA nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuje u pet kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebnu nagradu za doprinos veslanju kao sportu. Proglašenje će biti 02. prosinca, a nagrade najboljima dodijelit će se 28. siječnja 2017. u Vancuoveru na konferenciji za veslačke trenere.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još Francuska, Novi Zeland i Švicarska, dok su se u konkurenciji za najboljeg trenera, osim Nikole Bralića, našle još i Velika Britanija, Francuska, Irska, Novi Zeland i Južnoafrička Republika.