NOVI USPJEH U VESLANJU

Braća Sinković i Martin u finalu Europsko prvenstva

15.09.2012 u 13:48

Bionic
Reading

Braća Martin i Valent Sinković, te Damir Martin, inače članovi hrvatskog srebrnog četverca na pariće s Igara u Londonu, izborili su plasman u A-finale utrke europskog veslačkog prvenstva u Vareseu u dvojcu na pariće, odnosno samcu

Martin i Valent Sinković plasman u A-finale u dvojcu na pariće izborili su bez problema, jer su u svojoj polufinalnoj skupini osvojili prvo mjesto u vremenu 6:14.91. Ipak, treba reći da su brže od njih bile posade Italije (6:13.87) i Litve (6:14.76) koje su veslale u drugoj polufinalnoj skupini.

Damir Martin izborio je plasman u A-finale samca, nakon što je u svojoj polufinalnoj skupini bio drugi (6:57.77). Pobijedio je u toj skupini Litavac Mindaugas Griskonis s vremenom 6:55.51. Martin je ukupno imao četvrto vrijeme polufinala.

Podsjećamo, još u petak su plasman u finale izborile Sonja Kešerac i Maja Anić, koje su prvim mjestom (7:23.82) osigurale izravan plasman u A-finale u konkurenciji osam posada ženskog dvojca bez kormilara.

Muški četverac bez kormilara u sastavu Dražen Čulin, Nikša Skelin, Vitomir Čavrlj i Alen Banovac nije se uspio plasirati u A-finale, nakon što je u repasažu u svojoj skupini osvojio četvrto mjesto s vremenom 6:10.50.