VESLANJE - SVJETSKI KUP

Braća Sinković druga u Luzernu; zlato izmaklo za sekundu

09.07.2017 u 11:31

Bionic
Reading

Braća Valent i Martin Sinković su u prvoj velikoj utrci na kojoj su sudjelovali kao dvojac bez kormilara, na regati Svjetskog kupa u švicarskom Luzernu, osvojila drugo mjesto

Olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće, koji su se nakon Rija odlučili okušati u drugoj disciplini, imali su najbolje vrijeme polufinala, no u finalu su ipak brži bili  Novozelanđani Hunter i Murray. Sinkovići su za pobjednicima zaostali nešto više od sekunde. Novozelanđani su imali vrijeme 6:34.50, a braća Sinković 6:35.67.

Nakon osvajanja svoje prve zlatne medalje na pripremnom natjecanju u novoj disciplini na Bledskom jezeru, braća Sinković zauzela su tako drugo mjesto i u svojem prvom službenom nastupu u disciplini dvojac bez kormilara.

'Ovo je sjajan početak za nas u novoj disciplini. S obzirom da smo imali određene probleme s ozljedama te se nismo mogli pripremiti na način koji smo zamislili ovaj rezultat ima ogromni značaj za nas. Sada nastavljamo raditi i nadamo se još boljoj formi na svjetskom prvenstvu', izjavio je Valent Sinković za HRT.

Sljedeće natjecanje i još jedan veliki izazov je Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Sarasoti, Florida od 24. rujna do 1. listopada.