legendarna Jugoplastika

Božidar Maljković i Lovro Radonić izabrani u Kuću slave splitskog športa

23.10.2019 u 14:23

Bionic
Reading

Košarkaški klub Jugoplastika je u kategoriji momčadi izabrana u Kuću slave splitskog športa za 2019. godinu, a trener tog kluba iz njegova najtrofejnijeg razdoblja Božidar Maljković je u tu Kuću izabran u kategoriji pojedinaca, dok je u kategoriji veterana izabran vaterpolist Lovro Radonić.

Ovaj je izbor obavljen tajnim glasovanjem na sjednici Odbora časti za izbor Počasnika u Kuću slave splitskog športa u kojem je angažirano 27 članova - uglednika iz javnog, sportskog i medijskog života, izvijestili su u srijedu iz Udruge za osnivanje Muzeja športa-Split.

'U suradnji sa splitskom Gradskom upravom u najkraćem mogućem roku organizirat ćemo i svečanu ceremoniju inauguracije novih Počasnika u Kuću slave splitskog športa', rekao je tajnik ove udruge Mladen Cukrov.

Ovo priznanje Košarkaški klub Jugoplastika i njen trener Maljković dobili su godini u kojoj se obilježava 30. godišnjica osvajanja prvog naslova europskog prvaka tog kluba 1989. godine. Splitski su košarkaši naslov europskog prvaka osvojili još i 1990. te 1991. godine, od toga i onu 1990. pod Maljkovićevim trenerskim vodstvom. Naslov prvaka 1991. potpisuje trener Željko Pavličević...

Splitski vaterpolist Lovro Radonić dvostruki je osvajač srebrne medalje na olimpijskim igrama u Helsinkiju 1952. i u Melbourneu 1956. godine, nastupajući za reprezentaciju bivše države.