NBA play-off

Boston nakon šokantnog poraza održao lekciju Philadelphiji i MVP-u Joelu Embiidu

04.05.2023 u 08:19

Bionic
Reading

Košarkaši Boston Celticsa poravnali su omjer u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa na 1-1 u drugom krugu doigravanja NBA lige uvjerljivom 121:87 pobjedom u drugoj utakmici igranoj u svojoj dvorani

Susret je bio riješen u trećoj četvrtini koju su Celticsi zahvaljujući sjajnom šutu za tricu dobili sa 35-16 te tako uoči posljednjih 12 minuta imali vodstvo 92-65. U toj trećoj četvrtini domaći su pogodili sedam od svojih ukupno 20 trica. Ukratko, igrači Bostona - nakon šokantnog poraza u prvoj utakmici - održali su lekciju Philadelphiji i MVP-u lige Joelu Embiidu.

Strojelce Celticsa predvodio je Jaylen Brown s 25 koševa, Malcolm Brogdon je s klupe dodao 23 koša (trice 6-10) pa se nije osjeltila slabija večer Jaysona Tatuma koji je ostao na samo sedam poena.

Sixersima nije pomogao povratak Joela Embiida, koji zbog ozljede koljena nije igrao u prvoj utakmici, kamerunski je centar u svom prvom nastuou nakon osvajanja nagrade za najkorisnijeg igrača sezone postigao 15 koševa uz samo tri skoka, ali i pet blokada. Najefikasniji je bo Tobias Harrisa sa 16 koševa, dok je junak pobjede iz prve utakmice James Harden podbacio, šutirao je samo 2-14 iz igre i zaustavio se na 12 poena uz 10 skokova.

Sljedeće dvije utakmice igrat će se u Philadelphiji, prva već za dva dana, a u finale Istoka plasirat će se momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

ISTOK

  • Boston - Philadelphia 121-87 (omjer u pobjedama je 1-1)