Adecco kup u Ljubljani

Bosanska NBA zvijezda dotukla Repešu i blijedu Hrvatsku

06.08.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Hrvatska seniorska muška košarkaška reprezentacija, koja se priprema za kvalifikacije za Eurobasket, završila je nastup na Adecco kupu u ljubljanskoj dvorani Stožice na posljednjem, četvrtom mjestu sa sva tri poraza

U ogledu 3. kola, bolji od odabranika Jasmina Repeše bili su košarkaši Bosne i Hercegovine sa 78:68. Nakon što je Hrvatska sjajno otvorila utakmicu te povela sa 12 razlike, na poluvremenu je vodila s minimalnih 31:29.

Nakon odmora, selekcija BiH, koju vodi hrvatski stručnjak Aco Petrović, prema pobjedi kročila je na krilima fantastičnih Nihada Đedovića i Mirze Teletovića. Treću dionicu utakmice BiH je dobila 27:21, a iako su hrvatski košarkaši pokušavali napraviti sve što mogu da stignu do prve pobjede – nije išlo. Previše izgubljenih lopti, previše promašenih otvorenih šutova koštali su ih novog poraza.

'Prvu četvrtinu utakmice odigrali smo vrlo dobro, no već u drugoj počeli smo ponavljati pogreške iz prve dvije utakmice protiv Srbije i Slovenije', kazao je kratko nakon utakmice vidno ljutit izbornik Hrvatske Repeša koji u nedostatku najboljih igrača koji su otkazali ili su ozlijeđeni na raspolaganju ima jednu mladu i neuigranu momčad.
S obzirom na to da kvalifikacije za Eurobasket počinju već 18. kolovoza, ostalo je vrlo malo vremena za uigravanje i možda bi najbolji potez bio da se 'smire strasti' i da se potjeranom Bojanu Bogdanoviću pruži nova prilika.

Za razliku od nekih igrača koji su otkazali, on želi igrati za Hrvatsku, a zbog noćnog izlaska u Osijeku vrlo je rigorozno kažnjen izbacivanjem iz momčadi. Na potezu su Repeša i čelni ljudi HKS-a…

Damir Markota bio je prvo ime hrvatske reprezentacije u ovoj utakmici sa 17 koševa. Gađao je 5-5 za dva poena te 2-3 za tricu, a dodao je i šest skokova. Roko-Leni Ukić (pet skokova) i Fran Pilepić dodali su po 10 koševa u našoj reprezentaciji.

U pobjedničkoj selekciji je novi igrač NBA momčadi Brooklyn Nets Mirza Teletović sa 25 koševa bio prvo ime utakmice, iako ga šut nije najbolje služio, gađao je 6-17 za dva poena i 3-8 trice. No, Teletović je u završnici utakmice zabio sve ključne koševe i tako po tko zna koji puta svima dokazao kako je jedan od najboljih igrača Europe na svojoj poziciji. Novi igrač Albe iz Berlina Nihad Đedović, koji je probijao hrvatsku obranu kao od šale, dodao je 23 koša uz sedam skokova.

Srbija je pobjedom protiv Slovenije 80:75 osvojila ovaj turnir, na kojem su sudjelovale reprezentacija zemalja iz bivše Jugoslavije, sa sve tri pobjede. Nemanja Nedović predvodio je Srbiju sa 15 koševa u isto toliko minuta (odmarao se prvi play Miloš Teodosić koji je igrao svega osam minuta!), a Zoran Dragić Sloveniju sa 18.

Bosna i Hercegovina je druga s omjerom 2-1, a Slovenija treća s jednom.

Srpski reprezentativac Miloš Teodosić izabran je za najkorisnijeg igrača turnira (MVP). U najbolju petorku uvršten je i jedan naš reprezentativac, Roko-Leni Ukić


Adecco kup, 3. kolo:

BiH – Hrvatska 78:68
Srbija – Slovenija 80:75

Redoslijed: 1. Srbija 3-0, 2. Bosna i Hercegovina 2-1, 3. Slovenija 1-2, 4. Hrvatska 0-3