REZULTATI LP - SkUPINE A I D

Borussija u zadnjim minutama rastužila Hrvate u Belgiji; Ćorluka i Lokomotiv stradali u Istanbulu

18.09.2018 u 23:21

Bionic
Reading

U skupini A Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Monaco 2:1 nakon što je domaćin poveo, a sva tri gola pala su u prvom dijelu

Monaco je poveo u 18. minuti golom Samuela Grandsira, no Diego Costa je u 32. minuti sve vratio na početak. U posljednjim trenucima prvog dijela Atletico je poveo golom Josea Gimeneza koji je zabio nakon što je Koke ubacio iz kornera.

Za francuski sastav nije branio Danijel Subašić koji još nije posve spreman, a nije nastupio niti Nikola Kalinić za goste.

U drugom susretu Borussia Dortmund je na gostovanju pobijedila Club Brugge našeg Ivana Leke sa 1:0, a pobjednika je odlučio gol Christiana Pulišića u 85. minuti. Za Brugge je branio Karlo Letica, a cijeli susret je odigrao i Matej Mitrović.

U dvobojima drugog kola igrat će Atletico i Brugge, te Borussija i Monaco.

U skupina D Galatasaray je u Istanbulu pobijedio moskovski Lokomotiv 3:0, dok su Schalke i Porto remizirali 1:1.

Turski prvak je poveo u 9. minuti golom Garryja Rodriguesa koji je pucao s ruba kaznenog prostora. Gol ide na i dušu gostujućeg vratara Guilhermea koji je mogao bolje reagirati. Na 2:0 je povisio Eren Derdiyok u 67. minuti, a pobjedu turskog sastava potvrdio je u nadoknadi Selcuk Inan iz kaznenog udarca. Vedran Ćorluka je za ruski sastav igrao cijeli susret, a u 23. minuti je dobio žuti karton.

  • +3
Schalke - Porto, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

U drugom susretu Schalke i Porto su odigrali 1:1. Porto je već u 13. minuti imao sjajnu priliku za vodstvo, no Alex Telles je promašio jedanaesterac. Njegov udarac je sjajno obranio Ralf Fahrmann. Schalke je poveo u 64. minuti nakon brze kontre koju je realizirao Breel Embolo, no gosti su 75. minuti dobili novi kazneni udarac. Ovoga puta pucao je Otavio i bio je uspješan.

U 2. kolu sastaju se Lokomotiv i Schalke, te Porto i Galatasaray.