TRIJUMF NAD BENFICOM

Borussia golijadom do prolaza, hat-trick Aubameyanga

08.03.2017 u 23:14

Bionic
Reading

Nogometaši Borussije Dortmund plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju na svom stadionu slavili protiv Benfice s 4:0 i s ukupnih 4:1 prošli dalje

Borussia je uspjela nadoknaditi poraz iz Lisabona zahvaljujući sjajnom Gaboncu Aubameyangu, koji je postigao 'hat-trick', ali i mladom Pulisicu koji je u 59. minuti pogodio za vodstvo od 2-0, što je i prelomilo utakmicu te slomilo otpot Portugalaca. 

Njemačka momčad je povela već u 4. minuti kada je nakon udarca s kuta ostao sam Aubameyang koji s tri metra pogađa mrežu. U 29. minuti branič Benfice iz blizine glavom puca ravno u vratara, a to su bila i gotovo jedina uzbuđenja u vrlo slabom prvom dijelu. 

  • +3
Osmina finala LP, Borussia D. - Benfica Izvor: Reuters / Autor: Wolfgang Rattay

Drugi dio je započeo sjajnom šansom igrača Benfice Pizzija čiji je udarac s deset metara u zadnji trenutak blokiran. U 59. minuti Aubameyang je upropastio veliku priliku za Borussiju, ali je u nastavku akcije Amerikanac hrvatskih korijena Pulišić zabio iz blizine nakon s preciznog ubacivanja Pisczeka.

Dvije minute kasnije Borussia je povela s 3:0 kada je Schmelzer s desne strane uputio savršeno dodavanje na koje je natrčao Aubameyang i s dva metra je zakucao u mrežu.

U 84. minuti Bartra je pogodio vratnicu udarcem glavom nakon kornera, ali minutu kasnije uslijedila je i konačna potvrda prolaska Borussije.  Castro je uputio preciznu prizemnu loptu s lijeve strane, a Aubameyang je ponovno iz blizine bio neumoljiv te je postigao i svoj treći gol na utakmici. 

 

BORUSSIA: Buerki - Bartra, Sokratis (Ginter, 90), Piszczek, Schmelzer,Durm, - Castro,Weigl, Pulišić- Dembele (Kagawa, 81), Aubameyang (Schuerrle, 86)

BENFICA: Ederson - Nélson Semedo, Luisão, Lindelöf, Eliseu - André Almeida, Samaris (Živković, 72), Pizzi, Salvio (Jonas, 64)- Cervi (Jimenez, 82), Mitroglou