velika prilika

Borni Ćoriću se smiješi zarada kakvu još nije imao u teniskoj karijeri!

08.11.2017 u 09:15

Bionic
Reading

Borna Ćorić odlično je otvorio završni turnir najboljih mladih tenisača u Milanu, a ako tako nastavi mogao bi ostvariti daleko najveću zaradu u svojoj karijeri...

Podsjetimo, osam mladih talenata ovog tjedna se bori za titulu u Milanu po pravilima koja bi u budućnosti mogla biti standard u tenisu. Radi se o igranju do 4 osvojena gema u setu, bez igranja na 'prednost' nakon 40-40 te ponavljanja servisa nakon dodira mreže, dok su ukinuti i linijski suci, a 'Live Hawk Eye' tehnologija odmah prekida poen ako lopta izađe izvan igrališta.

  • +2
Borna Ćorić Izvor: Cropix / Autor: Krajac Damir / CROPIX

Upravo ukidanje 'neca' donijelo je pobjedu Borni Ćoriću u prvom meču protiv Jareda Donaldsona, s obzirom da je baš jedan takav servis prevario Amerikanca i donio posljednji poen našem predstavniku.

Hrvatski 20-godišnji tenisač tako je upisao prvu pobjedu na turniru i već zaradio 30 tisuća dolara, a ako nastavi u tom stilu mogao bi ostvariti daleko najveću zaradu u svojoj karijeri.

Naime, iako ima već zarađenih 2.6 milijuna dolara Ćorić nikad nije zaradio više od stotinjak tisuća na jednom turniru, a to bi mogao premašiti već nastupom u skupini u Milanu gdje tri pobjede jamče 90 tisuća uz 50 tisuća za sam plasman na turnir te još najmanje 50 tisuća za osvojeno četvrto mjesto.

Autor: YouTube

Ako osvoji Milano bez ijednog poraza, Ćorić bi mogao zaraditi 390 tisuća dolara, daleko najveći novac u svojoj teniskoj karijeri. Prvi dan turnira pokazao je da će Borna biti u užem krugu favorita za titulu, jer mu paše igrati protiv svojih vršnjaka i redovito ih dobiva, dok su mu problem oduvijek bili oni iskusniji. Baš zbog toga je ovo prilika koju mora iskoristiti...