spektakl u milanu

Sve je spremno za tenisku revoluciju: Ćorić će prvi iskušati nova pravila!

06.11.2017 u 09:56

Bionic
Reading

Na turniru najbolje osmorice mladih tenisača ovog tjedna u Milanu bit će iskušana nova teniska pravila koja bi mogla postati standard u budućnosti, a također će po prvi put mečevi biti igrani bez linijskih sudaca...

Teniska sezona je pri kraju, a preostala su još samo dva turnira na koje pravo nastupa imaju samo oni najuspješniji. Ovog tjedna u Milanu će međusobno igrati osam najboljih mladih igrača, a onda slijedi u Londonu obračun osmorice najbolje rangiranih na ATP ljestvici.

  • +2
Borna Ćorić Izvor: Cropix / Autor: Krajac Damir / CROPIX

Hrvatska će imati predstavnike na oba turnira, a Borna Ćorić će u Milanu zajedno s ostalim velikim talentima iskušati nova revolucionarna ATP pravila koja bi mogla postati standard u budućnosti.

Naime, umjesto na dva dobivena seta do 6, igrat će se na tri dobivena do 4 osvojena gema. U gemovima će maksimalno biti odigrano sedam poena, jer će se pri rezultatu 40-40 igrati odlučujući poen. Također će biti iskušana i štoperica koja će odbrojavati 25 sekundi između servisa kako bi se spriječilo otezanje, a dodir s mrežom koji inače zahtijeva ponavljanje servisa bit će u Milanu dopušten i nakon njega će se igrati dalje.

Također će biti skraćeno vrijeme zagrijavanja, dopušten tek po jedan medicinski 'time-out', a po prvi put će igračima biti dopušteno u određenim trenucima komunicirati sa svojim trenerima.

Možda i najrevolucionarnija novost bit će tehnologija 'Live Hawk Eye' koja će zamijeniti linijske suce i javljati glavnom da prekine poen u istoj sekundi kada loptica izađe izvan igre.

Ćorić turnir započinje u skupini s Hačanovom, Medvedevom i Donaldsonom, dok u drugoj igraju Rubljev, Shapovalov, Quinzi i Chung. Najbolji mladi tenisač svijeta Alexander Zverev nije na turniru, jer je kao i naš Marin Čilić izborio nastup s velikim dečkima, u Londonu sljedećeg tjedna...