POSEBNOST U MILANU

Ovakav teniski teren nije korišten punih 15 godina: Izazov za Ćorića!

07.11.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Na turniru najboljih mladih tenisača ovog tjedna u Milanu bit će korišten teren bez linija koje obilježavaju igru parova, po prvi put nakon Masters Cupa u Šangaju 2002. godine...

Najveći teniski talenti u Milanu će imati priliku iskušati čitav niz novosti od kojih bi neke mogle postati standard u tenisu, poput igranja do 4 dobivena gema u setu umjesto 6 ili ukidanja 'nec' pravila i neigranja na prednost kod 40-40, a zanimljivo će biti vidjeti i kako će funkcionirati igra bez linijskih sudaca, s 'Live Hawk Eye' tehnologijom u prvom planu.

  • +2
Borna Ćorić Izvor: Cropix / Autor: Krajac Damir / CROPIX

No, također će se na scenu vratiti i nešto što smo davnih dana već imali prilike gledati. Riječ je o terenu bez iscrtanih linija za igru parova koji je neko vrijeme bio aktualan u svijetu tenisa tijekom devedesetih i početkom novog tisućljeća.

Autor: YouTube

Takav teren korišten je na mečevima Masters Cupa, turnira osmorice najboljih koji se danas zove ATP World Finals. Zadnji put je na njemu igrano u Šangaju 2002. godine, a kada je i najboljih osam parova svijeta postalo dio završnog turnira godine, teren je poprimio uobičajen oblik koji ima i danas.

Borna Ćorić protiv Jareda Donaldsona imat će u utorak priliku iskušati ovakvo igralište i sigurno će mu trebati neko vrijeme da se na njega navikne, iako se i na normalnom terenu loptica pokušava ubaciti unutar istih dimenzija.

U grupnoj fazi naš će predstavnik još igrati protiv Hačanova i Medvjedeva, a tenisaču koji osvoji turnir u Milanu smiješi se zarada od 390 tisuća dolara...