treba mu podrška

Borna Sosa očito će još neko vrijeme osjećati posljedice svoje krive odluke, a u kakvom je stanju najbolje opisuje trener koji ga gleda svakog dana

15.05.2021 u 08:39

Bionic
Reading

Mladi 23-godišnji hrvatski nogometaš Borna Sosa, lijevi bek Stuttgarta, proživljava(o) je vrlo turbulentne dane. Ali tome si je sam kriv, jer vjerovao je krivim ljudima i preko noći se odrekao dresa hrvatske nogometne reprezentacije

Zagrepčanin, 23-godišnji Borna Sosa još prošlog tjedna izazvao je lavinu, najavom odlaska igranja za njemačku nogometnu reprezentaciju. Međutim, njegova je radost trajala vrlo kratko, jer u Njemačkom nogometnom savezu očito nisu proučili koje sve uvjete Sosa mora ispunjavati da bi uopće i dobio dozvolu 'promijeniti dres'.

A kada su Nijemci shvatili, već je bilo prekasno za Sosu, jer u Hrvatskoj i Hrvatskom nogometnom savezu taj su potez shvatili kao - izdaju.

Nijemci su na kraju Sosi zahvalili, dok se nogometaš priopćenjem pokušao ispričati svima. Vrlo brzo reagirao je i izbornik Zlatko Dalić, koji je rekao da Sosi oprašta, jer on je mlad, pa mu se i takve stvari mogu tolerirati, no zbog cijelog tog postupka propustit će Euro.

Sosi je propao i angažman na Euru za U-21 selekcije, odnosno u četvrtfinalnom ogledu protiv Španjolske 31. svibnja. Igor Bišćan želio ga je poštedjeti neugodnosti, jer svjestan je da igraču baš i ne bi (svi) pljeskali.

A da je sve to itekako pogodilo hrvatskog nogometaša, posvjedočio je trener Stuttgarta Pellegrino Matarazzo.

'Sve ovo ga je jako pogodilo. Ipak, osjećam da se dobro nosi s ovom teškom situacijom. Smirio se nakon dva ili tri teška dana. On je vrlo inteligentan dečko. Sosi će pomoći i suigrači. Mislim da će se sada koncentrirati na ono što je pred njim. Cijela momčad je uz njega. Na klupskoj razini može i dalje napredovati', rekao je Matarazzo.