dotakli su dno...

Borna Sosa i Josip Šutalo dobili novog trenera; može li on spasiti Ajax od katastrofe

30.10.2023 u 13:51

Bionic
Reading

Ajax je imenovao Johna van't Schipa (59) za privremenog glavnog trenera, tjedan dana nakon što su se 'kopljanici' razišli s Mauriceom Steinom, objavio je klub

Stein je otkaz dobio nakon niza od četiri prvenstvena poraza, ali Ajax je u nedjelju doživio novu sramotu. Nakon poraza 5:2 od vodećeg PSV Eindhovena 'kopljanici' su zakucani na posljednjem mjestu ljestvice! U osam utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu uz dva remija i čak šest poraza.

'Ajax imenuje Johna van't Schipa za privremenog glavnog trenera. Bivši igrač Ajaxa potpisat će ugovor s klubom do 30. lipnja 2025. godine', priopćio je klub.

Van't Schip (59) je igračku karijeru započeo u Ajaxu i proveo 11 godina u klubu, kasnije se vratio kao pomoćni trener Marcu Van Bastenu i bio privremeni trener 2009. godine.

Sad će voditi momčad u kojoj su hrvatski reprezentativci Borna Sosa i Josip Šutalo, a tu je i Jakov Medić.

'John je pravi Ajaxov čovjek, koji ima puno nacionalnog i međunarodnog iskustva, na terenu i pored njega. Za nas je on prava osoba koja može dati pozitivan zaokret našim nastupima', rekao je izvršni direktor Ajaxa John van Halst.

Van't Schip je posljednji angažman imao kao izbornik grčke reprezentacije gdje se zadržao više od dvije godine, do kraja 2021. godine. S Grcima je u 26 utakmica ostvario 11 pobjeda, devet remija i šest poraza, a njegov tadašnji pomoćnik Michael Valkanis sad će mu se pridružiti kao desna ruka u Ajaxu.

Standings provided by Sofascore