DAVIS CUP

Borna Gojo uz malo nesigurnosti ipak donio vodstvo Hrvatskoj nad Australijom; svladao je igrača koji je čak 215 mjesta ispred njega

25.11.2021 u 18:11

Bionic
Reading

Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je sa 1:0 protiv Australije u susretu 1. kola skupine D završnog turnira Svjetske skupine Davis Cupa u Torinu zahvaljujući 7:6 (5), 7:5 pobjedi Borne Goje (276.) protiv Alexeija Popyrina (61.) nakon sat i 49 minuta igre.

Gojo je tako opravdao povjerenje izbornika Vedrana Martića koji je u posljednji trenutak dao prednost njemu ispred Nine Serdarušića.

Tijekom čitavog susreta Gojo nije izgubio gem na svoj servis iako je nesigurno krenuo u dvoboj. U trećoj i petoj igri prvoga seta bio je suočen s pet 'break-lopti', tri kod 1:1 i dvije kod 2:2, no odličnim serviranjem uspio se izvući iz tih situacija. S druge strane, svoju jedinu priliku za oduzimanje servisa suparniku u 11. igri drugog seta je i iskoristio.

Nakon početnih Gojinih nsigurnosti u prvom setu, do kraja te dionice niti jedan igrač nije zaprijetio 'breakom', a u 'tie-breaku' je Popyrin napravio dvije ogromne pogreške forhendom što je Goji bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

U drugom setu opet nije bilo prilika za 'break' do 5:5, a onda je Popyrin kod 30:30 napravio dvostruku servis pogrešku i ponudio priliku za 'break', da bi na 'break-loptu' izbacio bekhend u aut. Potom je Gojo odličnim servisima stigao do vrijedne pobjede.

'Bilo je čudesno. Imamo sjajnu podršku ovdje, volio bih zahvaliti svima koji su došli gledati nas. Uzeli smo prvi bod, ali tražimo i drugi i treći. Nadam se da će nam i Marin donijeti drugi', rekao je Borna nakon pobjede protiv tenisča koji je čak 215 mjesta ipsred njega na ATP listi, i koji ga je već jednom pobijedio.

To mu je tek druga pobjeda protiv igrača iz Topa 100 u karijeri.

'Bio je bolji igrač u prvom setu, imao je više šansi, ali znao sam da ću imati šansu ako ostanem u egalu, tako je bilo u Australiji, tako i ovdje i, srećom, otišlo je na moju stranu', zaključio je oduševljeni Gojo.

U drugom susretu igrat će Marin Čilić i Alex de Minaur, a potom još slijedi susret parova.