ATP MONTPELLIER

Borna Ćorić uz puno znanja i malo sreće ušao u svoje deveto finale

03.02.2024 u 19:37

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira u Montpellieru nakon što mu je prvi nositelj Danac Holger Rune predao polufinale zbog ozljede desnog lakta prvi vodstvu našeg igrača 6:3, 4:1.

Za Ćorića dvoboj nije dobro počeo, izgubio je servis u trećoj igri, ali odmah u sljedećm je gemu vratio zaostatak. Ostatak dvoboja protekao je u dominaciji našeg igrača koji kod vodstva 3:2 nije iskoristio 0:40 za novi 'break', ali kada je kod 4:3 ponovno stigao do tri vezane 'break-lopte', tu situaciju nije propustio.

Odmah na startu drugog seta Ćorić je još jednom oduzeo servis Runeu koji je imao sve više problema s desnim laktom pa je kod vodstva Ćorića od 2:1 zatražio i medicinsku pomoć. No, ona očito nije djelovala pa je mladi Danac nakon izgubljene sljedeće dvije igre odlučio predati.

Za 27-godišnjeg Ćorića ovo je deveti ulazak u finale na ATP Touru, a prvi nakon osvajanja najvećeg turnira u dosadašnjoj karijeri prije godinu i pol dana u Cincinnatiju. Usto ima i naslove iz Marakeša 2017. te Hallea 2018.

Suparnik Ćoriću u finalu bit će Kazahstanac Aleksandar Bublik koji je u polufinalu svladao Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 4:6, 6:4, 6:4.

Za 26-godišnjeg Bublika ovo je 10. plasman u finale na ATP Touru, dosada je osvojio tri naslova, a prvi je stigao upravo u Montpellieru i to prije dvije godine. Lani je u svoju kolekciju pridodao Halle i Antwerpen.

Dosad su se Ćorić i Bublik susreli jednom, u lipnju prošle godine u Halleu, a slavio je Kazahstanac sa 6:3, 6:1