Mastersa u Miamiju

Borna Ćorić nakon drame nadigrao 11. tenisača svijeta koji ga pamti još iz Davisova Cupa

27.03.2018 u 09:00

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji u zadnje vrijeme igra u sjajnoj formi, pobijedio je Amerikanca Jacka Socka, trenutačno 11. tenisača svijeta, s 2-1 u setovima (5:7, 7:6 (4), 6:3) te je tako izborio plasman u osminu finala Mastersa u Miamiju

Mladi Zagrepčanin u 3. kolu snažnog ATP Mastersa u Miamiju priuštio je navijačima sjajan tenis prepun preokreta i ponovno je nadigrao Amerikanca Jacka Socka koji ga jako dobro pamti još iz Davisova Cupa kada je Ćorić dobio odlučujući peti meč za prolaz dalje.

U prvom setu Ćorić je imao vodstvo 5:2 da bi izgubio nakon toga, iako je imao dvije set lopte, izgubio pet gemova u nizu. Nakon što je Sock dobio prvi set 7:5 u drugom je Ćorić uspio izboriti tie breaka te je na koncu 13. igru dobio 7:4 za poravnanje u setovima.

Amerikanac je u drugom setu napravio tri dvostruke greške, no Ćorić je bolji na prvom i na drugom servisu na kojima osvaja 77 posto, odnosno 64 posto poena.

U trećem odlučujućem setu ljubitelji tenisa gledali su pravu dramu prepunu preokreta da bi na kraju Ćorić - koji je čak tri puta suparniku uzimao servis - 'slomio' protivnika te tako izborio meč protiv Kanađanina Denisa Shapovalova, 46, na ATP ljestvici.

Ovo je bio treći dvoboj između Ćorića, 36. tenisača svijeta, i Socka te druga pobjeda hrvatskog tenisača.

'Zadnjih mjeseci igram vrlo dobro i to je prvenstveno zbog kvalitetnog rada tijekom predsezone. Jako sam zadovoljan i nadam se da mogu nastaviti u istom ritmu', kazao je kratko nakon meča 21-godišnji Ćorić.

ATP Miami Open 3. kolo

Borna Ćorić - Jack Sock 5:7, 7:6, 6:3

  • +5
Indian Wells, Borna Ćorić - Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia