poraz od amerikanca

Borna Ćorić može žaliti za propuštenom prilikom

04.07.2017 u 20:58

Bionic
Reading

Drugu godinu zaredom hrvatski tenisač Borna Ćorić završio je nastup u 1. kolu Wimbledona, gdje ga je u u utorak sa 7:6 (4), 6:4, 7:6 (6) pobijedio Amerikanac Ryan Harrison (ATP - 41.).

Ćorić je samo u premijernom wimbledonskom nastupu uspio proći prvu prepreku, a porazom od Harrisona još je jednom dokazao da još uvijek nije pronašao način kako se nositi sa suparnicima na travnatoj podlozi.

Naš je reprezentativac propustio osvojiti prvi set u kojem je vodio 5:3, ali nije došao do set-lopte. Harrison je prvi set osvojio u tie-breaku, a za osvajanje druge dionice ključno je bilo oduzimanje Ćorićevog servisa u sedmom gemu. Amerikanac je do trećeg 'breaka' u meču stigao u petom gemu trećeg seta.

Borna Ćorić, poznat po svom borbenom duhu, pokušao je preokrenuti dvoboj. Spasio je meč-loptu u devetom gemu, a potom oduzeo servis Harrisonu za izjednačenje na 5:5.

Treći set je odlučen u 'tie-breaku' u kojem je 20-godišnji Zagrepčanin poveo 4:2, ali nije uspio doći do set-lopte. Kod 5:6 je spasio i drugu meč-loptu, ali su sljedeća dva poena otišla na stranu američkog tenisača koji je na taj način treći put u karijeri izborio nastup u drugom kolu Wimbledona, gdje će mu suparnik biti Čeh Tomaš Berdych.