atp st. peterburg

Borna Ćorić bio u posve izgubljenoj situaciji, ali spasio stvar u zadnji tren i stigao do četvrtfinala

19.09.2019 u 14:56

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sankt Peterburgu nakon što mu je Mađar Marton Fucsovics predao dvoboj 2. kola kod rezultata 6:7 (5), 7:5, 3:0 za našeg igrača.

Ćorić je protiv Fucsovicsa bio u izgubljenoj poziciji, nakon što je Mađar dobio prvi set u 'tie-breaku', u drugom je vodio sa 4:3 i imao servis. No, Ćorić je odmah vratio izgubljeni servis, a nakon što je osvojio sedam od posljednjih osam gemova u meču Fucsovics je predao.

Sve do rezultata 3:3 u drugom setu niti jedan igrač nije uspio oduzeti servis suparniku, a onda je Ćorić pokleknuo napravivši dvostruku servis pogrešku na 'break-loptu'. Ipak, naš najbolje rangirani igrač uspio je ekspresno vratiti zaostatak, da bi se ključnim pokazao 11. gem drugog seta.

Tada je Ćorić uspio spasiti dvije 'break-lopte' i ipak povesti sa 6:5 te prebaciti pritisak na Fucsovicsa koji je morao zadržati svoj početni udarac kako bi osigurao još jedan 'tie-break'. Mađar je odlično krenuo i stigao do 40:0, no potom je Ćorić osvojio pet poena zaredom i poravnao rezultat u setovima na 1:1.

U tri gema odigrana u trećem setu Ćorić je pogodio osam od devet prvih servisa i lagano dva puta zadržao svoj početni udarac dok je Fucsovics pogodio tek jedan od šest svojih prvih servisa, napravio dvije dvostruke pogreške, drugu baš na 'break-loptu' Ćorića te prilikom izmjene strana odlučio predati susret.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između Norvežanina Caspera Ruuda i Talijana Salvatorea Carusa.