PRODALI GA LYONU

Bordeaux 'utopio' Gourcuff za 22 milijuna eura

25.08.2010 u 18:24

Bionic
Reading

Jedan od najboljih francuskih veznjaka Yoann Gourcuff (24) iznenađujuće je napustio redove Bordeauxa i karijeru će nastaviti u Lyonu

Gourcuff je za 'lavove' potpisao ugovor na pet godina, dok će njegov sada već bivši klub dobiti 22 milijuna eura odštete.

Transfer Gourcuffa izazvao je burne reakcije navijača Bordeauxa, ali i oduševljenje među navijačima Lyona, koji francuskog reprezentativca vide kao idealnu zamjenu za Brazilca Juninha koji je godinama predvodio momčad s Gerlanda.

'Gourcuffa je bio naš glavni cilj ovoga ljeta i zadatak smo uspješno obavili. Doveli smo sjajnog igrača koji će nas vratiti u vrh francuskog nogometa', kazao je predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

Gourcuff je u Lyon stigao u utorak privatnim zrakoplovom u društvu čelnika Bordeauxa, te Aulasova savjetnika Bernarda Lacombea.

'Pregovori nisu bili lagani, no uspjeli smo slomiti vodstvo Bordeauxa', dodao je Aulas koji se teško miri činjenicom da je Lyon posljednje dvije sezone ostao bez naslova pobjednika Le Championnata. Prošle sezone prvo mjesto je osvojio Marseille, godinu dana ranije Bordeaux, dok je Lyon od 2002. do 2008. godine osvojio sedam uzastopnih titula.

Gourcuff je igrao za Bordeaux posljednje dvije sezone, prije toga dvije sezone je neuspješno pokušao izboriti mjesto u momčadi Milana, a od 2003. do 2006. je igrao za Rennes.