MOŽE LI OVO PROĆI?

'Bomba' s 'Otoka'; Englezi mijenjaju i neka pravila na nogometnim utakmicama kako bi završili sezonu i olakšali samim igračima

05.05.2020 u 16:04

Bionic
Reading

U Engleskoj na sve moguće načine traže način kako da okončaju sezonu pa su spremni malo i promijeniti uobičajena nogometna pravila za utakmice

Premiership je najbogatija liga svijeta i tamo su u potrazi za bilo kakvim rješenjem s kojim bi nastavili sa odigravnjem utakmica kako bi spasili dio novca koji im je zajamčen od televizijskih prava.

Svi su svjesni da ukoliko dođe do nastavka prvenstva kako će se susreti Premiershipa održavati na praznim stadionima, a postoji i plan B te bi se završnica čak prebacila na drugi kontinent – Australiju, točnije u Perth, a o tome više čitajte OVDJE.

Oglasio se i predsjednik Udruženja profesionalnih nogometaša (PFA) Engleske i Walesa Gordon Taylor te je javnost doznala još neke zanimljive činjenice vezane uz početak.

'Ne znam budućost, ali znamo koji su prijedlozi i ideje, poput toga da se dozvoli više zamjena na utakmici, da poluvremena neće biti po 45 minuta nego kraće te da se igra na neutralnim stadionima', rekao je Taylor.

U Engleskoj su svjesni mogućeg prenatrpanog rasporeda što bi utjecalo na zdravlje igrača pa bi im pokušali olakšati takvim promjenama, ali to su zasad samo prijedlozi...

'Idealno bi svatko želio zadržati integritet natjecanja, igranje utakmica doma i u gostima s istim nogometašima prije prisilne stanke', pričao je prvi čovjek PFA te naglasio da je prije svega najvažnija sigurnost svih aktera.