BIJEG S 'OTOKA'

Pronađen plan B za nastavak engleskog Premiershipa; ako se to zaista dogodi bio bi to presedan u povijesti nogometa

04.05.2020 u 08:48

Bionic
Reading

Svakim danom najbogatija nogometna liga svijeta Premiership gomila milijunske gubitke zbog neodigravanja utakmica. Traži se rješenje kako da se sezona završi, a postoji i jedna nevjerojatna opcija da se prvenstvo prebaci na drugi kontinent

Na 'Otoku' traže najbezbolniju opciju oko nastavka prvenstva. Ukoliko se upali zeleno svjetlo za nastavak jasno je da će se preostale 92 utakmice odigrati bez prisustva gledatelja, a radi se i na planu B ukoliko zabrana u Engleskoj ostane na snazi.

Naime, tabloid The Sun došao je do zanimljive informacije da bi se završna kola Premiershipa mogla odigrati u Australiji odnosno gradu Perthu. Engleski agent Gary Williams uspostavio je kontakte s vodećim političarima Australije, ali i sa čelnicima engleskih klubova.

'Imao sam razgovore s kontaktima u klubovima Premiershipa i svidjela im se ideja. Također sam razgovarao s vladinim dužnosnicima i oni su oduševljeni. Ovog tjedna opet razgovaramo. Ovdje su svi na sigurnom. Vlada je ukinula mnoga ograničenja', poručio je Williams.

Oglasili su se i iz Engleske...

'Prije sezone ionako idemo na svjetske turneje. Ovo nije ništa drugačije, a klima u Australiji trenutačno je idealna', rekao je jedan neimenovani kluspki dužnosnik.

U Perthu bi se mogla koristiti četiri stadiona Optus Stadium (kapacitet 65.000), Perth Oval (20.500), cricket’s WACA (24.500) i Joondalup Arena (16.000). Inače, Australija od početka pandemije broji 93 smrtna slučaja, dok je u Velikoj Britaniji taj broj puno veći, oko 28.000.