KRAJ SAPUNICE

Bomba iz Formule 1! Lewis Hamilton vozit će još dvije godine u Mercedesu, a iznos koji će Britanac dobiti je nevjerojatan

03.07.2021 u 12:34

Bionic
Reading

Sedmerostruki prvak Lewis Hamilton potpisao je novi dvogodišnji ugovor s Mercedesom te će britanski vozač biti dio Formule 1 najmanje do kraja prvenstva 2023.

Riješena je glavna sapunica u najbržem oktanskom cirkusu! Aktualni prvak i sedmerostruki osvajač prvenstva Formule 1 ostaje i dalje dio njemačke momčadi. Za razliku od prošle godine kada su pregovori trajali mjesecima, sve do veljače ove godine, ovoga puta obje strane su ranije sjele za stol i pao je dogovor, a danas uoči trećeg treninga na VN Austrije i potpis.

Hamilton je potpisao ugovor na još dvije godine, a ukupno će dobiti između 90 i 100 milijuna eura pa tako i dalje ostaje najplaćeniji vozač u ovome sportu. Fenomenalan je to iznos ako se zna da su u Formuli 1 najavili rezanje proračuna za momčadi.

'Teško je povjerovati da je prošlo gotovo devet godina rada s ovim nevjerojatnim timom i uzbuđen sam što ćemo nastaviti naše partnerstvo još dvije godine. Zajedno smo postigli toliko toga, ali još moramo puno toga postići, kako na stazi, tako i izvan nje', rekao je Hamilton i dodao:

  • +7
Formula 1, VN Francuske, 2021. Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

'Nevjerojatno sam ponosan i zahvalan kako me Mercedes podržao u mojem naporu da poboljšam raznolikost i jednakost u našem sportu. Držali su se odgovornima i napravili važne korake u stvaranju raznolikijeg okruženja koje nikoga ne isključuje. Hvala svim predanim i nadarenim pojedincima u Mercedesu čiji naporan rad to sve omogućava i odboru na neprestanom povjerenju u mene. Ulazimo u novu eru bolida i radujem se tome.'

Hamilton (36) je trenutno na drugom mjestu u kupnom poretku, 18 manje od vodećeg Nizozemca u Red Bullu Maxa Verstappena