SVI UTUČENI

Bolni jecaji i suze na SP-u; nastradala omiljena gimnastičarka

05.10.2017 u 11:15

Bionic
Reading

Nastavljaju se problemi s ozljedama najvećih favorita na Svjetskom prvenstvu u gimnastici Montrealu. Najnovija žrtva je rumunjska predstavnica Larisa Iordache (21)

Iordache je bila jedna od najvećih kandidatkinja za zlato u višeboju, ali je veliku dvoranu u Montrealu napustila u invalidskim kolicima. Naime, rumunjska zvijezda je na zagrijavanju kod vježbe na tlu ozlijedila nogu te je iznesena s partera.

Za nju je natjecanje završeno i to je veliki gubitak za žensku gimnastiku, jer je SP još prije otkazala najbolja gimnastičarka današnjice Amerikanka Simone Biles.

Inače, Iordache je zbog ozljede prsta propustila i Olimpijske igre u Riju prošle godine pa je ovo novi bolni udarac za njezinu karijeru isprepletenu takvim nesrećama. Zato su bili razumljivi jecaji i suze na licu dok je bila u naručju trenera.

Larisa Iordache se ozlijedila na zagrijavanju

Potpora mladoj Rumunjki dolazi sa svih strana pa tako i od konkurencije, jer je Iordache jedna od omiljenijih osoba.

'Molim se za tebe, diži glavu gore curo, nemoj nikada odustati. Ti si nevjerojatna i inspiracija,' napisala je upravo Biles.

'Moje srce je slomljeno zbog Larise', poručila je britanska gimnastičarka Claudia Fragapane.

'Jako sam tužna zbog Larise. Prebrrodit ćeš to', dodala je Amerikanka Aly Raisman.

'Mislim na tebe. To je tako tužno. Život je težak, gimnastika je teška, ali ti ćeš uvijek biti šampionka,' riječi su Francuskinje Youne Dufournet.

Ove riječi potore oduševile su Larisu koja je svim poručila: 'Nisma nikada mislila da sam toliko voljena. Želim vam zahvaliti za svu potporu, poruke i sve ostalo. Sve vas volim.'

Dodajmo, kako je još jedna favoritkinja u višeboju Brazilka Rebeca Andrade isto otpala zbog ozljede koljena, a u muškoj konkurenciji je nastradao Japanac Kohei Uchimura koji je u višeboju lovio sedmo svjetsko zlato u nizu.