KAOS U KINI JE POČEO

Bolidi i vozači formule 1 hitno maknuti sa staze, trening otkazan!

07.04.2017 u 17:16

Bionic
Reading

Zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta mediji su najavili kaos na VN Kine (nedjelja), a on je već počeo u petak na drugom slobodnom treningu koji je morao biti otkazan zbog sigurnosnih razloga

Vozači su u bolidima proveli samo 22 minute, a zatim je organizator odlučio otkazati drugi slobodni trening. Razlog je slaba vidljivost, ali ne na stazi.

Smog i magla prekrili su Šangaj, a helikopter koji je obavezan biti u pripravnosti u formuli 1 zbog mogućih nesreća nije mogao sletjeti na krov bolnice koja je udaljena 38 kilometara od trkališta pa nije bilo nikakve mogućnosti osim da se zbog sigurnosti samih vozača sve zaustavi. Naime, pravila kažu da se treninzi, kvalifikacije ili utrka ne mogu održavati ukoliko ni medicinski helikopter ili vozilo hitne pomoći ne može do bolnice za 20 minuta.

Tako su smog i magla paralizirali najbrži putujući oktanski cirkus na svijetu, a najveće žrtve su navijači.

Ipak, neki su, poput Lewisa Hamiltona, odlučili uljepšati dan fanovima te su otišli među njih, fotografirali se, dijelili autograme, razgovarali s njima...

Dodajmo kako je za kvalifikacije u subotu najavljeno bolje vrijeme, ali u nedjelju se opet očekuju loši vremenski uvjeti pa organizatori druge utrke prvenstva moraju imati plan B.