UOČI VN KINE

Vettelova velika odluka; reakcija iz Schumijeve obitelji zasad nema

06.04.2017 u 08:30

Bionic
Reading

Vozač Ferrarija Nijemac Sebastian Vettel odlučio je predstojećeg vikenda na VN Kine nositi posebno dizajniranu kacigu u čast sunarodnjaka Michaela Schumachera

Legendarni Schumacher u prosincu 2013. doživio je tešku skijašku nesreću, a ni do danas nema pravih informacija o njegovom zdravstvenom stanju. No svijet Formule 1 ga ne zaboravlja, a na drugoj utrci sezone čast će mu iskazati Sebastian Vettel.

Mladi Nijemac je s Ferarijom slavio na prvom Grand Prixu u prvenstvu (Australija), a na sljedećoj utrci nosit će posebno dizajniranu kacigu s grbom i slikom bivšeg Schumijevog bolida.

Na taj način Vettel želi obilježiti 91. pobjedu sedmerostrukog prvaka u Formuli 1 koja mu je bila posljednja i koja se dogodila upravo u Kini 2006.

Autor umjetničkog djela na kacigi je poznati F1 dizajner Jens Munser koji je radio i sa Schumacherom  te je upravo za njega dizajnirao posebnu crvenu kacigu kada je Nijemac bio na vrhuncu karijere.

Inače, zasad još nema reakcija iz Schumijeve obitelji odnosno kako oni gledaju da se na ovaj način iskazuje počast Michaelu.