POBJEDE U WSB-U

Boksači Hrgović i Sep pobjedama krenuli prema Igrama u Riju

24.01.2015 u 16:24

Bionic
Reading

Filip Hrgović i Hrvoje Sep pobjednički su u petak navečer u poljskom gradu Lubinu započeli pohod prema Olimpijskim igrama 2016.

Uz svoga trenera Leonarda Pijetraja u kutu obojica su u dvoboju svojih Astana Arlansa protiv domaćih Rafako Hussarsa u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB) postigli bodovne pobjede.

Baš kao i toliko puta u prethodne četiri sezone WSB-a, hrvatski dvojac donio je presudne bodove svojoj momčadi. Uoči njihovih nastupa, naime, Hussarsi su vodili 2:1, da bi onda Hrvoje i Filip preokrenuli rezultat i osigurali kazahstanskim Arlansima drugu pobjedu ove sezone u skupini B.

'Odličan početak godine! Poljska se ekipa pokazala vrlo jakim suparnikom, no znao sam da su Hrvoje i Filip spremni za izazov. U konačnici, kroz kroničnog manjka sparinga drago mi je da su obojica boksala po pet rundi. Naša priča tek je započela i bit ćemo sve bolji', rekao je trener Pijetraj

Najviše uzbuđenja u Lubinu donio je poluteškaški meč Hrvoja Sepa i Poljaka i Mateusza Tryca, koji je nakon žestoke razmjene udaraca odlučen tek u petoj rundi. Pritom su dvojica bodovnih sudaca pobjedu dodijelila hrvatskom šampionu, a jedan njegovu suparniku (48:47, 48:47 i 47:48).

'Ulazeći u petu rundu nisam znao da smo bodovno izjednačeni, ali svejedno Trycu nisam želio prepustiti inicijativu. Mislim da sam boksao bolje nego što pokazuje rezultat', izjavio je Sep nakon 17. pobjede u WSB-u. Teret pobjede Astana Arlansa ponovno je uoči posljednjeg meča nosio najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović.

Superteškaški izdanak BK Leonardo nije dopustio iznenađenje. Od prvih sekundi dominirao je dvobojem protiv Poljaka Paweła Wierzbickog i na kraju ga potpuno deklasirao (50:44, 50:43, 50:44). Srčani Wierzbicki punih je pet rundi živio na rubu nokauta, no uspio je na nogama dočekati posljednji gong.

'Dobro sam se osjećao u ringu i nisam ni trenutak sumnjao u pobjedu. Radujem se sljedećim iskušenjima i vjerujem da ću biti u još boljoj formi', rekao je Hrgović o svojoj jubilarnoj 20. pobjedi u Svjetskoj boksačkoj seriji.

Sljedeći nastup u WSB-u Hrgović i Sep mogu očekivati 8. veljače u gradu Karagandiju u Kazahstanu protiv USA Knockoutsa. U pratnji trener Pijetraja na put u Srednju Aziju hrvatski će reprezentativci krenuti nekoliko dana ranije.