NBA play-off

Bojan Bogdanović ubacio rekordnih devet trica, ali nije bilo dovoljno; Clippersi bez najboljeg igrača šokirali Jazzere, a Atlanta napravila čudo kod Philadelphije

17.06.2021 u 08:50

Bionic
Reading

Dva velika iznenađenje dogodila su se u doigravanju za NBA prvaka. Atlanta je u gostima bila bolja od Philadelphije, a oslabljeni LA Clippersi u gostima su šokirali Utah Jazz

Atlanta i LA Clippersi sada vode s 3-2 u pobjedama i na svom terenu – pred svojim navijačima - igraju utakmice za prolaz u konferencijska finala.

Sjajnu šutersku večer imao je najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji je ubacio 32 koša uz dodatak kako je čak šest trica ubacio u prvoj četvrtini. Do kraja utakmice Babo je pogodio devet trica (šut iz igre 10-20, trice 9-17) što mu je osobni rekord po broju trica, ali nije bilo dovoljno. Pridododao je tome i tri skoka. Utah je ubacila čak 17 trica u prvom poluvremenu (drugi najbolji učinak u povijesti play-offa!), ali u drugom poluvremenu šut je stao...

LA Clippersi su iznenađujuće slavili 119:111 jer je prije utakmice objavljeno kako zbog ozljede koljena do kraja serije neće igrati njihov najbolji igrač Kawhi Leonard.

Clipperse je do pobjede predvodio Paul George koji je završio susret s 37 koševa, 16 skokova i pet asistencija. Sjajan je bio i Morris s 25 koševa, a branič Jackson dodao je 22 koša.

Kod Jazzera uz Bogdanović koji je ubacio 32 koša podbacio je najbolji igrač Donovan Mitchell koji je ubacio 21 koš uz šut za tricu 4-14, uz pet asistencija i pet skokova.

Jazz je na poluvremenu vodio 65-60, a Bogdanović je u prvoj četvrtini zabio šest od svojih devet trica. Treća je četvrtina donijela preokret i Clippersi su nadigrali Jazz sa 17-5 za vodstvo od deset koševa. U tom je dijelu utakmice Utah promašio svih deset pokušaja za tricu, a Los Angeles ga je nadigrao 32-18 za vodstvo od 92-83 na početku zadnje četvrtine.

Ivica Zubac je odigrao 8:21 minutu za Clipperse u pobjedi svoje momčaid pridonio je sa samo dva koša, jednim skokom i jednim blokom.

Clippersi sada u seriji na četiri pobjede vode 3-2, a šesta se utakmica igra u petak u Los Angelesu.

Atlanta Hawks su svladali Philadelphia 76erse 109-106 iako su gubili čak 26 koševa na utakmici, a Trae Young je bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi kojoj sada nedostaje samo jedna pobjeda za plasman u konferencijsko finale.

Young je utakmicu završio sa 39 koševa. John Collins je dodao 19 koševa i 11 skokova za Hawkse, a Danilo Gallinari 16 koševa.

Šesta utakmica se igra u petak u Atlanti.

Hawks su zaostajali 18 koševa na početku zadnje četvrtine u kojoj su nadigrali Sixerse 40-19. Atlanta je prvi put došla u vodstvo kada je Young zabio tri slobodna bacanja 1:26 minuta do kraja za prednost 105-104.

Kod Philadelphie najbolji je bio Joel Embiid sa 37 koševa i 13 skokova, pet asistencija i četiri bloka, ali je promašio dva slobodna bacanja 10.2 sekundi prije kraja kada su Sixersi gubili 107-104.

Seth Curry je ubacio 36 koševa za Philadelphiju, od čega sedam trica.