novi poraz u nba-u

Bojan Bogdanović opet pokazao da je u formi, a njegov Detroit čeka najbolju ponudu

01.02.2024 u 10:03

Bionic
Reading

Bojan Bogdanović je ubacio 17 koševa u 41. ovosezonskom porazu Detroit Pistonsa koji su izgubili na gostovanju od Cleveland Cavaliersa sa 128:121

Bojan Bogdanović je iz igre gađao 5/12, a pogodio je četiri trice iz osam pokušaja. Imao je i dva skoka, ali i četiri izgubljene lopte.

Za Detroit je Danilo Gallinari ubacio 20 koševa, a Cade Cunningham 19.

Najbolji igrač utakmice bio je Donovan Mitchell koji je predvodio Cleveland s 45 koševa i osam asistencija.

Detroit je s učinkom 6-41 najlošiji u NBA ligi, a Cleveland s 29-16 drži četvrto mjesto u Istočnoj konferenciji.

No, Detroit polako skuplja ponude za Bogdanovića kojeg želi nekoliko klubova koji se bore za play-off. Dok čekaju najbolju ponudu Bogdanović polako diže formu i na prosjeku je od 20,4 koša po utakmici uz šut za tricu 41%.

Standings provided by Sofascore

LA Clippersi svladali su u Washingtonu domaće Wizardse sa 125-109 i tom se pobjedom probili na treće mjesto ljestvice Zapadne konferencije NBA lige.

Kawhi Leonard je u tri četvrtine ubacio 31 koš i imao devet skokova te po četiri asistencije i ukradene lopte, a James Harden je ubacio 25 poena uz devet skokova, pet asistencija i četiri blokade za momčad iz Los Angelesa, u kojoj zbog ozljede nije bilo Paula Georgea, a već duže nema ni hrvatskog centra Ivice Zubca.

Clippersi su ostvarili osam pobjeda u posljednjih deset utakmica, a u zadnjih 28 nastupa su pobjeđivali 23 puta.

Strijelce Washingtona predvodio je Kyle Kuzma s 27 koševa, a novak Bilal Coulibaly je ubacio 19 poena.

Clippersi su došli do učinka 31-15 i skočili na treće mjesto, potisnuvši Denver Nuggetse (33-16) na četvrto mjesto. Aktualni NBA prvaci su poraženi na gostovanju u Oklahoma Cityju sa 105-100 u dvoboju u kojem su bili bez Nikole Jokića. Srpski centar je propustio dvoboj zbog bolova u leđima.

Shai Gilgeous-Alexander je s 34 koša predvodio Thunder (33-15) do 33. pobjede u sezoni, a Chet Holmgren je dodao 18 poena, 13 skokova i pet blokada za pobjednike.

Po 16 koševa za Nuggetse ubacili su Reggie Jackson, Jamal Murray i Aaron Gordon, koji je tome dodao 13 skokova i sedam asistencija.

Thunder je pao na drugo mjesto Zapadne konferencije jer je Minnesota (34-15) pred svojim navijačima lakoćom svladala Dallas sa 121-87. Gosti su u ovom dvoboju bili bez dvije najveće zvijezde Luke Dončića i Kyrieja Irvinga, a dvoboj su zbog ozljeda propustili i Dereck Lively II, Dante Exum te Derrick Jones Jr.

Karl-Anthony Towns je ubacio 29 koševa i imao devet skokova za Timberwolvese, a Rudy Gobert je postigao 17 poena za domaću momčad koja je pogodila 45 od 80 šutova iz igre. Oslabljene Maverickse je predvodio Josh Green s 18 koševa.

Damian Lillard se prvi put vratio u Portland otkako je prešao u Milwaukee Buckse. Nekadašnju zvijezdu Trail Blazersa navijači su dočekali ovacijama, a on je nakon utakmice izjavio da se može ponovno zamisliti u dresu momčadi iz Oregona, prije nego što okonča igračku karijeru.

Dvoboj nije dobro prošao za goste, jer je drugoplasirana momčad Istočne konferencije poražena sa 119-116 od predzadnje momčadi Zapadne konferencije. Bila je to druga uzastopna pobjeda za Trail Blazerse i treći poraz Bucksa u posljednjih pet nastupa.

Anfernee Simons je 17.6 sekundi prije kraja pogodio dvicu za vodstvo domaćih 117-116, a pobjedu je zapečatio Jerami Grant pogodivši oba slobodna bacanja 4.6 sekundi prije isteka vremena.

Simons je s 24 koša bio najbolji strijelac Portlanda, a Deandre Ayton je spojio 20 poena i 11 skokova. Giannis Antetokounmpo je predvodio goste s 27 koševa i osam skokova, Damian Lillard je ubacio 25 poena uz sedam asistencija, a Khris Middleton je imao 21 koš i osam asistencija.

Nešto više od godinu dana nakon što je odigrao posljednju utakmicu za Brooklyn Netse, Kevin Durant se vratio u Barclays Center s Phoenix Sunsima i predvodio ih do pobjede 136-120 s 33 koša i osam asistencija.

Sjajnu utakmicu u gostujućem sastavu odigrao je Jusuf Nurkić ubacivši 28 poena uz 11 skokova i šest asistencija. Devin Booker je dodao 22 koša i osam asistencija za osmu pobjedu Sunsa u posljednjih deset utakmica. Cam Thomas je s 25 poena predvodio Netse, a Mikal Bridges je ubacio 21 koš.

Miami je prekinuo niz od sedam poraza svladavši pred svojim navijačima Sacramento sa 115-106. Jimmy Butler je ubacio 31 koš, Josh Richardson je postigao 24 poena, a Bam Adebayo je dodao 16 koševa i 11 skokova.

Kingsi su doživjeli prvi poraz nakon četiri uzastopne pobjede, iako su imali najboljeg strijelca utakmica u Keeganu Murrayju koji je ubacio 33 poena, a Domantas Sabonis došao do 13. 'triple-double' učinka u sezoni s 19 koševa, 17 skokova i 13 asistencija.

Jonas Valančiunas i Brandon Ingram su predvodili New Orleans do pobjede 110-99 na gostovanju u Houstonu, kojom su prekinuli niz od tri poraza. Valančiunas je spojio 25 koševa i 14 skokova, a Ingram je imao 24 poena i 10 skokova. CJ McCollum je dodao 19 koševa za pobjednike. Jalen Green je s 31 košem bio najbolji igrač Rocketsa.

Gostujuću pobjedu su ostvarili i Chicago Bullsi koji su slavili sa 117-110 kod Charlotte Hornetsa. Coby White je s 35 koševa bio najbolji kod Bullsa koji su u siječnju već treći put pobijedili Hornetse. Još petorica igrača Chicaga su imala dvoznamenkasti učinak, a najbolji među njima bio je Nikola Vučević s 22 poena i 12 skokova. Najbolji u domaćoj momčadi bio je Miles Bridges s 30 koševa.

Na gostovanju u San Antoniju pobjedu su odnijeli košarkaši Orlanda (108-98). Paolo Banchero je predvodio strijelce Magica s 25 poena, a Franz Wagner je ubacio 20. Devin Vassell je bio najbolji strijelac Spursa s 26 koševa, dok je Victor Wembanyama dodao 21.