ODLUČUJUĆI FAKTOR?

Bogatstvo na kocki... Samo oni mogu eliminirati Blattera

29.05.2015 u 09:04

Bionic
Reading

Sepp Blatter se do sada samo smijao na pokušaje da ga se makne s čela Fife. No, uslijedio je aspekt koji bi zaista mogao dovesti do smjene

Zapadni politički čelnici uprli su apelirati na Seppa Blattera da se makne s čela Fife, otvoreno ostavku traži i Michel Platini ispred Uefe... Kao da zaboravljaju da bi ga moral i osjećaj za odgovornost, kada bi ih imao, davno maknuli s pozicije s koje se ne planira maknuti. Uostalom, nisu ni oni drugačiji...

Jedino što može maknuti Blattera, kao što je i jedino što ga drži na poziciji - je novac. Sponzorske milijarde su zalog mira u skupoj Fifinoj birokraciji, ali bez njih nastat će buna. Svjestan je toga Blatter itekako i zato je jedini napad koji ga istinski brine upozorenje Fifinih najizdašnijih sponzora da očekuju efikasne i brze promjene u Fifi.

Visa je priopćila kako će razmisliti o budućoj suradnji, ako Fifa ne učini sve što može da zaustavi pad svoga rejtinga; iz Coca Cole oštro javljaju kako je ovaj slučaj okaljao misiju i ideale Svjetskih prvenstava, a brigu su javno izrazili i iz Adidasa, McDonaldsa i Hyundaija.

Tijekom dana slijedi glasanje za izbor novog predjednika Fife, a ovaj skandal evidentno tempiran kako bi srušio Blattera, sigurno će imati i svoju tihu diplomatsku stranu sa sponzorima u prvom planu koji bi mogao biti ključan u cijeloj priči.