SUPERSPORT HNL - 31. KOLO

Bogat nogometni dan; evo gdje gledati utakmice Dinama, Hajduka, Osijeka...

26.04.2023 u 09:16

Bionic
Reading

Ove srijede na rasporedu su tri utakmice 31. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. I svaka ima određenu težinu, jer love se mjesta koja vode u Europu, ali i ono koje ostavlja u društvu najboljih.

OSIJEK - ISTRA 1961 (15 sati, MAXSPort 1, MAXtv)

Navijači Osijeka sigurno s velikim nestrpljenjem čekaju što im novog može donijeti Stjepan Tomas, bivši hrvatski reprezentativac, a ove sezone već četvrti trener na klupi njihovog kluba. Slavonski prvoligaš zaredao je 11 prvenstvenih utakmica bez pobjede. Samim time i upitno je hoće li dohvatiti mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

A s obzirom na to da i Istra 1961 lovi isto to mjesto, ali je i u puno boljem psihološkom stanju, na jednoj od posljednjih utakmica u Gradskom vrtu, mogli bi gledati itekako zanimljivu utakmicu.

'Znamo da smo bez pobjede 11 ligaških utakmica. Bitno je vratiti samopouzdanje igračima i izvući maksimum na svim pozicijama. Imamo kvalitetne pojedince, nadam se da imam formulu za to i nadam se da ćemo protiv Istre osvojiti tri boda i prekinuti taj niz. Gajim taj napadački nogomet, težim ka igri. Mislim da sad nije na početku vrijeme za takve neke stvari. Sad su bitni bodovi i pobjede. Treba biti pragmatičan. Učinit ćemo sve da osvojimo maksimalan broj bodova u idućih šest utakmica i da ostvarimo uspjeh i plasman u Europu', pri predstavljanju najavio je Stjepan Tomas.

  • +4
Slaven Belupo - Osijek, 30. kolo, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

A ovako je utakmicu najavio Gonzalo Garcia, Istrin trener.

'Čeka nas dugačak put i utakmica protiv zahtjevne ekipe. Istina je da su sada recimo u nekom slabijem trenutku i to će se sigurno promijeniti uskoro, no nadam se ne na našem susretu. Moji igrači, kao i ostatak sezone, idu nastaviti s dobrom igrom i idejom, pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. U Osijek neće ići Matheus i Majstorović zbog ozljede, a Einar ima tri žuta. Smatram da je u redovima Osijeka bilo dosta promjena ove sezone, od trenera do igrača, a zadnju su utakmicu recimo ispustili u zadnji trenutak i to se isto ponekad nažalost događa. Smatram da je važno da su nam igrači u formi i svježi, a s obzirom na to da ih dosta rotiram, u ovom trenutku su svi spremni osim već navedenih. Protiv Osijeka neće biti lako – imaju kvalitetne igrače, organizirani su i vole se nadigravati. Mi smo u zadnjem periodu izgubili samo od Slavena, a s drugim ekipama odigrali čvrste utakmice i imali dobre rezultate za nas'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Sudari Osijeka i Istre 1961 posljednjih godina redovito imaju predznak sudara bivših budući da u obje momčadi igra nekoliko igrača koji su nosili oba dresa. Ništa čudno ako se zna da je NK Osijek posljednjih godina baš s Puljanima imao korektne odnose u vidu ustupanja igrača. Tako u su u redovima Osijeka Šime Gržan, Josip Špoljarić i Ramon Mierez te treći vratar Franko Kolić (na dvojnu registraciju brani za HNK Vukovar, a za Istru je nastupao u mlađim uzrastima). S druge strane u pulskim redovima su Ante Majstorović, Luka Marin i Ante Erceg, a zanimljivo i novi trener Stjepan Tomas svoju seniorsku karijeru počeo je upravo u Puli, ali ne kao igrač Istre 1961 već danas niželigaša Istre Pula.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

DINAMO - VARAŽDIN (17.05 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Dinamo polako, ali sigurno kroči prema novom naslovu. Igor Bišćan uspio je vratiti stabilnost momčadi. No, posljednja utakmica u Puli pokazala mu je da je to još daleko od 'idealnog'. I zato je okršaj s Varaždinom prilika da dodatno 'uštima' orkestar.

'Svaka nam je utakmica iznimno bitna, a bodovi jako dragocjeni. Dolazi nam Varaždin koji je u stanju biti jako nezgodan po svakog suparnika i na takav se način i pripremamo za utakmicu. Brzi su i poletni, a ako im dopustite da se razmašu, mogu napraviti puno problema. S druge strane, jasno je da mi očekujemo dobru igru i nova tri boda', istaknuo je Dinamov trener Igor Bišćan.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

S druge strane, trener Varaždina Mario Kovačević kao glavni cilj naveo je osvajanje boda na Maksimiru.

'U teškom smo nizu, Hajduk, Dinamo pa poslije imamo Osijek. Dinamo je doma favorit protiv svakoga, tako da je to najteža, ali i najlakša utakmica. Učinit ćemo sve da odigramo dobru utakmicu, jače i čvršće nego što smo zadnju. I nadati se slabijem danu Dinama da pokušamo iščupati bod'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

GORICA - HAJDUK (19.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Gorice s tri pobjede u nizu, ali i Šibenikovim porazima uspjeli su se nakon 30. kola maknuti s dna ljestvice. No, utrka se nastavlja, a Šibenik je u utorak ipak prekinuo taj 'post', te je pobjedom nad Slaven Belupom 'fenjer' opet ustupio Sopiću i njegovim igračima.

Gorici ove srijede u goste dolazi Hajduk, koji oscilira i s igrom i s rezultatima, pa će biti zanimljivo vidjeti u kakvom su sada modusu Bili. Tim prije, što moraju zadržati dobru atmosferu uoči nedjeljnog derbija protiv Dinama.

'Imamo jako malo vremena, pokušat ćemo se regenerirati što bolje. Imamo par novih igrača, neke izostanke, ali mislim da nam posebna motivacija za utakmicu s Hajdukom ne treba', rekao je trener Željko Sopić u najavi ogleda s Hajdukom, a s njime se složio i igrač Dino Štiglec:

'Hajduk je sam po sebi velika motivacija. U situaciji u kojoj jesmo mislim da ne trebamo gledati na protivnika već moramo razmišljati na način da možemo i moramo igrati sa svakim. Naš cilj je dobro poznat, a je li s druge strane Hajduk ili netko drugi, to nam ne predstavlja razliku, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu.

  • +16
Gorica - Rijeka, SuperSport HNL, 32.4.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Uoči puta za Veliku Goricu, Hajdukov trener Ivan Leko dao je izjavu.

'Bit će nezgodna utakmica. Poslije poraza u Splitu, u zadnjih osam utakmica su izvrsni. Izgubili su samo jednom, i uzeli su najviše bodova od svih. U jakoj dobroj su formi, s dobrim samopouzdanjem. U Splitu smo protiv njih imali dosta sreće. Sigurno nas čeka teška utakmica. Sa psihološke strane, tri utakmice u tjedan dana. Ovo je test karaktera, motivacije, koliko možemo biti fokusirani i ozbiljni nakon dobre utakmice protiv Varaždina', potvrdio je Leko, kojem će i u ovoj utakmici nedostajati određeni broj prvotimaca.

'Nije idealan scenarij, ali u ponedjeljak smo napravili lijepi trening. Ima nas dovoljno da bi odigrali dobru utakmicu. Ja ne volim kalkulacije, idemo punim gasom da bi ostvarili rezultat. U velikom klubu kao što je to Hajduk svi te cijene po zadnjoj utakmici. Mi to znamo, pričamo, komuniciramo. Pun sam vjere da će momci koji budu igrali protiv Gorice biti ozbiljni, fokusirani i spremni za odigrati dobru utakmicu. Ideja je ponoviti utakmicu protiv Varaždina, pa mrvicu bolje. Lijepo je pričati, ali na nama je da nađemo motivaciju, energiju, fokus i disciplinu, da budemo stabilni i mirni'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport