ŠTRAJK AIR-FRANCEA

Boban, Štimac i ekipa uskraćeni za osvetu 'tricolorima'

02.02.2012 u 19:23

Bionic
Reading

Hrvatskim se ljubiteljima nogometa pripremao još jedan veliki spektakl. Naime, u sklopu UEFA Futsala, u Zagrebu su se trebali okupiti akteri polufinalnog dvoboja SP-a 1998, to jest reprezentacije Francuske i Hrvatske, sa Zidaneom, Thuramom, Desaillyjem, Djorkaeffom, Karembeunom, Bobanom, Prosinečkim, Stanićem, Štimcom, Jarnijem, Asanovićem...

Imali su organizatori sjajnu ideju, priuštiti ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj reprizu 'u malom', to jest malonogometni spektakl u kojem su trebale igrati selekcije Hrvatske i Francuske iz polufinala svjetskog prvenstva 1998. Doduše, za Hrvatsku sigurno ne bi igrali Bilić (u fazi oporavka nakon operacije kuka) i Šuker, koji je poslom u Kanadi, ali zato bi svi ostali s radošću i voljom podsjetili na dane ponosa i slave iz 1998. godine.

Nažalost, francuski avioprijevoznik Air France najavio je trodnevni štrajk te je UEFA, ne želeći zbunjivati potencijalne posjetitelje, otkazala utakmicu.

Priopćenje u kojem se objašnjavaju razlozi otkazivanja utakmice prenosimo u cijelosti:

Zbog najavljenog zrakoplovnog štrajka od 6. do 9. veljače, a nakon što su sagledane sve mogućnosti putovanja igrača reprezentacije Francuske u Hrvatsku, sa žaljenjem vas moramo obavijestiti da je, odlukom UEFA-e, gala utakmica Hrvatska '98 - Francuska '98, koja se trebala odigrati uoči četvrtfinala UEFA Futsal EURO 2012 (pobjednik skupine D - drugoplasirani skupine C) 7. veljače u 18,30 sati u Areni Zagreb otkazana. Četvrtfinale 7. veljače 2012. u Areni Zagreb odigrat će se prema utvrđenom rasporedu s početkom u 21 sat.