OPREZAN POVRATAK

Blanka Vlašić propušta otvaranje sezone, sve podređuje SP-u

07.05.2015 u 12:05

Bionic
Reading

Hrvatska skakačica uvis Blanka Vlašić neće nastupiti na prvom mitingu ovogodišnje Dijamantne lige u Dohi, natjecanju čija je rekorderka

Dug period oporavka i priprema nakon ozljede koljena odgodio je start sezone na otvorenom za početak lipnja, pa će Vlašić po prvi put nastupiti na mitingu u Rimu 4. lipnja ili Birminghamu tri dana kasnije.

Blanka je u Dohi pobjeđivala četiri puta uzastopce (2007-2010) i skokom od 205 centimetara drži rekord mitinga u glavnom gradu Katara.

'Žao mi je što propuštam Dohu jer je to natjecanje za koje me vežu najljepše uspomene. No, kako sam se još ovog proljeća intenzivno bavila ozljedom koljena, pripreme su se odužile, pa smo odlučili prolongirati početak nastupa. Nadam se da će se to dogoditi u prvoj polovici šestog mjeseca,' kazala je Blanka, čiji će vrhunac sezone biti Svjetsko prvenstvo u Pekingu u kolovozu.

'Svjetsko prvenstvo je dosta kasno, a sezona će biti jako duga. Ima dosta natjecanja, pa će biti i puno prilika za dobar rezultat,' izjavila je Vlašić na svojoj službenoj stranici

Negdašnja najbolja visašica svijeta proteklih se sezona bori s brojnim ozljedama. Blanka je dvostruka svjetska prvakinja (2007, 2009), olimpijska doprvakinja (2008) i europska prvakinja (2010), a 2010. godine je proglašena najboljom atletičarkom svijeta.