PO NOVU POBJEDU

Blanka u New Yorku nastavlja sjajan niz

10.06.2011 u 11:13

Bionic
Reading

U subotu s početkom u 15.15 po lokalnom vremenu (21.15 u Hrvatskoj), najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić će u New Yorku nastupiti na svom trećem ovosezonskom izdanju Dijamantne lige

Blanka je Dijamantnu ligu otvorila pobjedom u Šangaju s preskočenih 190 centimetara, a potom je slavila i u Rimu s rezultatom od 195 cm. Na nedavnom mitingu Mohamed VI u Rabatu pobijedila je s najboljim rezultatom sezone 197 centimetara, a sada slijedi nastup u 'velikoj jabuci'.

'Ne razmišljam o suparnicama, već sam koncentrirana na sebe,' poručila je Blanka iz New Yorka.

Svjetska i europska prvakinja u četvrtak je imala gust raspored, jer je pored treninga gostovala na televiziji, potom je posjetila vrh Empire State Buildinga, a zatim je odradila novinarsku konferenciju.

'Sva ova gungula ne čini me sretnom, jer to nije moj uobičajeni ritam. Svakako nastojat ću napraviti iskorak u odnosu na dosadašnje ovogodišnje nastupe,' dodala je najbolja hrvatska atletičarka.

Nakon New Yorka Blanka se vraća kući gdje je 24. lipnja očekuje nastup na Splitskoj rivi.

Nakon dva nastupa Blanka se nalazi u vodstvu ženskog visa u Dijamantnoj ligi sa osam bodova. Drugu poziciju dijele Uzbekistanka Nadežda Dušanova, Levern Spencer sa Svete Lucije, Ukrajinka Vita Stjopina i Kineskinja Xingjuan Zheng sa po dva boda.