DIJAMANTNA LIGA

Blanka i Bolt u situaciji na koju nisu baš navikli

06.06.2013 u 22:27

Bionic
Reading

Usain Bolt i Blanka Vlašić našli su se u pomalo neobičnoj situaciji, u kakvoj smo ih rijetko kad viđali. Naravno, imali su i oni loših trenutaka, no uglavnom su za svoje protivnike bili nedodirljivi. I dok Blanka ima itekako dobre razloge za tek treće mjesto, pa čak i zadovolsjtvo jer ostvarila je osobni ovosezonski rezultat, od Bolta će se ipak tražiti objašnjenje

Hrvatska visašica Blanka Vlašić osvojila je treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u Rimu. Ujedno je s preskočenih 195 centimetara postavila svoj najbolji ovosezonski rezultat.

Podsjetimo da je nedavno u New Yorku, na premijernom natjecanju po povratku zaletištu i letvici, Blanka preskočila 194 centimetra. U Rimu je, pak, iz trećeg pokušaja otišla iznad 195 centimetra, a to joj je bilo dovoljno za treće mjesto.

Dvije ruske skakačice, Ana Čičerova i Svetlana Školina, su imale potpuno identičan rezultat - preskočenih 198 iz drugog pokušaja. Nakon toga su 201 centimetar rušile sva tri puta, pa su krenule u dugotrajno pripetavanje. No, i tada su stalno identično skakale, pa je odlučeno da podijele prvo mjesto.

Vlašić je natjecanje počela na visini od 184 centimetra, te je tu visinu lako preskočila iz prve. Uspješna je bila i dalje u prvim pokušajima na 188 i 192 centimetra, te je potom 195 preskočila iz trećeg. Kraj joj je označila visina od 198 gdje je tri puta rušila letvicu.

Recimo da Ana Šimić na kraju nije nastupila na natjecanju.

Dijamantna liga, Rim (vis):

1. Svetlana Školina (Rus) 198cm
1. Ana Čičerova (Rus) 198cm
3. Blanka Vlašić (Hrv) 195cm

Američki sprinter, 31-godišnji Justin Gatlin, pobjednik je utrke na 100 metara u Rimu, a pobijedio je najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta

Gatlinovo vrijeme 9.94 bilo je za stotinku brže od Boltovoga koji je tako nakon dvije uzastopne pobjede u Rimu doživio poraz. Inače, za Bolta je ovo bio prvi nastup u Europi ove godine, ali i prvi puta da je ove godine trčao ispod deset sekundi.

Bolt je, iako to nije njegov običaj, vrlo dobro startao u utrku, te je poveo u samom njenom začetku. No, Gatlin je djelovao snažnije, prestigao je Bolta na sredini staze, a potom u foto-finišu za nijansu bio brži od sprintera s Jamajke.

Njih dvojica su bili jedini sprinteri u Rimu koji su otišli ispod deset sekundi, a recimo da je treće mjesto osvojio Francuz Jimmy Vicaut s vremenom 10.02.

Za Bolta sada slijede utrke u Oslu i Parizu.

Dijamantna liga, 100 metara:

1. Justin Gatlin (SAD) 9.94
2. Usain Bolt (Jam) 9.95
3. Jimmy Vicuat (Fra) 10.02