PROMOCIJA MEDALJA ZA SP-U JEDRENJU

Riječi Blanke Vlašić upućene Udruzi Zvono koje će mnoge dirnuti

30.03.2017 u 12:09

Bionic
Reading

JK Mornar i Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama Zvono predstavili su medalje svjetskog prvenstva u jedrenju klase Laser Standard koje su izradili štićenici Udruge 'Zvono'

Split će od 12. do 30. rujna ove godine biti domaćin svjetskog prvenstva u jedrenju klase Laser Standard u konkurenciji seniora i veterana. Organizator prvenstva Jedriličarski klub 'Mornar' odlučio se na hvalevrijednu akciju te je u suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim poteškoćama 'Zvono' iz Splita prepustio njihovim štićenicima izradu medalja za sudionike svjetskog prvenstva.

'Ovom akcijom željeli smo senzibilizirati javnost za pomoć našim sugrađanima i djeci s poteškoćama u razvoju, te pridonijeti njihovoj integraciji u svakodnevni život. Također, željeli smo skrenuti pozornost na svakodnevne probleme s kojima se bore članovi i volonteri udruge „Zvono“, a otkupom medalja koje će izraditi djeca  udruge pridonijeti i njihovom sudjelovanju u ovom značajnom svjetskom sportskom događaju,  rekao je direktor natjecanja iz jedriličarskog kluba Mornar, Zlatko Jakelić.  

Podršku ovoj akciji ali i Tončiju Stipanoviću za osvajanju najsjajnijeg odličja na predstojećem svjetskom prvenstvu dali su i splitski olimpijci Blanka Vlašić, sestre Ana i Lucija Zaninović, Petar Metličić i Aljoša Asanović te Oliver Dragojević, Marijan Ban i Goran Karan.

'Drago mi je da su u ovu prekrasnu priču o svjetskom jedriličarskom prvenstvu, a koje će prezentirati naš Splitu, svoj doprinos mogli dati i naši sugrađani odnosno štićenici Udruge Zvono. Mislim da su im naši jedriličari na ovaj način, kroz izradu medalja, a koje će otići diljem svijeta, dali prigodu da se izraze te pokažu da i oni imaju potrebne vještine. Sigurna sam da će im sve to puno značiti, ali i da će u rujnu doći na Rivu i bodriti našeg Tončija na putu do svjetske medalje', izjavila je u ime sportaša najbolja hrvatska visašica te osvajačica najvećih medalja, Blanka Vlašić.

Nema sumnje kako će Blankine riječi, koje će obići svijet, mnoge dirnuti. Neke natjerati i na suze...

Objavom podrške na svojoj stranici dao je i Zlatan Stipišić Gibonni kao ambasador UNICEF-a.