ZAISKRILO PA SE SMIRILO

Blake pun poštovanja nakon poraza od Mirka

14.10.2012 u 18:56

Bionic
Reading

Glavni meč osmine finala K-1 World Grand Prixa donio je jednu vrlo spornu situaciju, Blakeovo udaranje Mirka nakon što mu se naš borac ispričavao. No, Cro Cop ne zamjera ništa američkom protivniku

Crveni kut tijekom glavnog meča danas u Tokiju zajedno je skočio minutu prije kraja treće runde kada je američki borac Randy Blake zaista iznimno nekorektno udario Mirka nakon što mu je naš borac ponudio ispriku zbog udarca koji je krenuo uputiti, ali na kraju ipak nije. No iako su hrvatski navijači također iznimno oštro reagirali, kao i većina diljem svijeta, zle krvi između Filipovića i Blakea ipak nema. Susreli su se u hodniku nakon borbe te su se čak i zajedno fotografirali.

'Ja sam se okrenuo od njega i htio sam mu prijateljski pružiti ruku, a on me udario. Dobro me čisto pogodio u bradu. Nisam bio uzdrman ili u nokdaunu, više iznenađen. To je sigurno bilo malo nesportski i prljavo, no ja sam iskusan borac koji se treba štititi u svakom trenutku meča i ništa mu ne zamjeram. To je takav sport i ja moram biti pažljiviji u ovakvim situacijama', rekao je Cro Cop za Fight Site.

Blake se malo žalio na situaciju tijekom druge runde kada mu je sudac brojao zbog nokdauna, dok je on tvrdio da je dobio udarac u genitalije.

'Bio je čist udarac iznad pojasa. To sam siguran i sudac mu je pravedno brojao', dodao je Mirko na tu temu.

Iako se zbog nekorektnog poteza Blakea ne stječe baš takav dojam, Amerikanac i dalje iznimno cijeni našeg borca.

'Bila mi je privilegija boriti se s tobom. Hvala ti na toj prilici. Ti si legenda ovog sporta i zasluženo si pobijedio', rekao je Blake Mirku prilikom susreta poslije meča.