nema krize

Blagajna Dinama se dodatno napunila nakon što su pali Rusi; evo koliko milijuna eura su Mamić i igrači ukupno zaradili samo od Uefe, ali to nije sve

26.02.2021 u 09:21

Bionic
Reading

Novom pobjedom u europskim natjecanjima i plasmanom u osminu finala Europske lige nogometaši Dinama dodatno su napunili klupsku blagajnu, a uz malo sreće zarada bi mogla biti rekordna

Pobjedom nad ruskim Krasnodarom 1:0, u uzvratnoj utakmici na Maksimiru, zagrebački Dinamo plasirao se u osminu finala Europske lige među 16 najboljih klubova.

Podsjetimo, u prvoj utakmici prije tjedan dana Dinamo je u gostima slavio 3:2, a osim nove bogate zarade značajno je popravljen i Uefin koeficijent.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Osim što je nekim igračima vrijednost značajno porasla, kao što su Bruno Petković koji je briljirao u prvoj utakmici ili Mislav Oršić koji je zabio jedini gol u uzvratu, Uefa će prolaz Dinama među 16 najboljih klubova nagraditi s dodatnih 1,1 milijuna eura bonusa. Tako je Dinamo je ponovio uspjeh iz 2019. godine, kada je pod vodstvom Nenada Bjelice izborio osminu finala, preskočivši u 1/16 plzensku Viktoriju.

Iako je ova europska sezona loše počela za Dinamo, jer u pretkolu Lige prvaka ispao od mađarskog Ferencvaroša, ipak su u Maksimiru jako zadovoljni. Ukupan zarada od drugog po jačini klupskih natjecanja – od nastupa ove sezone u Europskoj ligi te bonusa - popela se iznad 20 milijuna eura. Ukratko, samo Dinamo je dobio 3,22 milijuna eura zahvaljujući rezultatima u pretkolima te nakon toga dodatnih 2,4 milijuna eura na temelju europskih rezultata u posljednjih deset godina.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Svaka pobjeda u skupini Europske lige donijela je Dinamu 570 tisuća eura, a Dinamo je osvojio prvo mjesto u skupini s četiri pobjede i dva remija. Ukupno je osvojio 14 bodova, a nakon toga je prošao i do osmine finala.

Eventualnim plasmanom u četvrtfinale Europske lige Uefa će im isplatiti bonus od dodatnih 1,5 milijuna eura, a uz sve to nešto se zaradilo od sponzora.

No, najveći kapital je svakako vrijednost igrača koja je značajno porasla pa je tako jasno kako bi čelnici kluba uskoro na reprezentativcima Petkoviću, Orišiću, Jakiću, Livakoviću i drugima mogli jako, jako dobro zaraditi. Prema mišljenju analitičara za napadača Brunu Petkovića bi mogli dobiti i više od 25 milijuna eura...

S obzirom na to kako Dinamo dobro igra – čemu je dokaz i statistika (Dinamo je u fazi igranja po skupinama te u prvoj rundi eliminacijskog dijela momčad koja je primila uvjerljivo najmanje golova!) – nije nemoguće da dođe i do polufinala ili čak možda do finala Europske lige. A u tom slučaju zarada bi mogla bi mogla otići u nebo.

CJENIK NAGRADA U EUROPSKOJ LIGI

  • Ulazak u skupinu - 2,92 mil. €
  • Pobjeda u skupini - 570.000 €
  • Bod u skupini - 190.000 €
  • Pobjednik skupine - milijun €
  • Drugoplasirani - 500.000 €
  • Plasman u šesnaestinu finala - 500.000 €
  • Plasman u osminu finala - 1,1 mil. €
  • Plasman u četvrtfinale - 1,5 mil. €
  • Plasman u polufinale - 2,4 mil. €
  • Plasman u finale - 4,5 mil. €
  • Osvajanje Europske lige - 8,5 mil. €
  • +34
Dinamo - Krasnodar, šesnaestina finala Europske lige, 2020./21. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL