europska liga

Bjelica zna da mu protiv Spartaka treba 'samo' bod a onda priznao: Imam jedan problem...

07.11.2018 u 17:44

Bionic
Reading

Dinamo u četvrtak od 21 sat (Arenasport 3) na svom stadionu lovi pobjedu protiv slovačkog Spartaka i osiguranje nastupa u 'europskom proljeću, a kojeg čeka još od sezone 1969/70

Dinamo je s tri pobjede vodeća momčad u svojoj skupini Europske lige, a u četvrtak mu u goste dolazi Spartak iz Trnave. U teoriji, Dinamo bi i s ovih devet bodova mogao u sljedeći krug natjecanja. No, i bod iz ovog ogleda bio bi korak bliže ispunjenju polustoljetnog sna, dok bi pobjeda - otklonila ikakve dvojbe. S time, naravno, da Dinamo ima još dva ispita u kojima taj plasman može 'zacementirati'.

  • +5
Europska liga - 3. kolo, Spartak Trnava - Dinamo Zagreb, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Potvrdio je to i dan uoči utakmice trener Nenad Bjelica, koji je stigao pred novinare.

'Opušteni smo, znamo što treba, nema tu nekih posebnih taktičko-tehničkih stvari za Spartak. Ne želim opterećivati igrače s tim stvarima. Nemamo ni vremena za to. Svi znamo što treba, imamo tri pobjede u tri utakmice. Najvažnije je da ovu atmosferu održimo, da smo opušteni prije utakmice, a agresivni kad počne', naglasio je Bjelica na početku druženja s novinarima.

'I bod bi nam mogao biti dosta za europsko proljeće? Imam taj problem, volim pobjeđivati. Imam pobjednički mentalitet koji sam prenio na dečke, oni su super prihvatili sve moje ideje, sjajna su momčad, druže se na terenu i izvan njega i to je naša snaga. Nema nikakvih kalkulacija, samo pobjeda nam je u glavama'.

'Respektiramo i poštujemo Spartak i sigurno je da ćemo se morati namučiti da ga pobjedimo, kao i u prvoj utakmici u Slovačkoj'.

'Imamo sjajnu momčad, vrhunske igrače i presretan sam što ih treniram. S njima bih išao na kraj svijeta. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati, riskirat ćemo sve za pobjedu', poručio je Bjelica.

Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.