Modri prezadovoljni

Bjelica dokazao svoju klasu, a golman Zagorac ga štiti: Neka ostane tajna što nam je rekao

22.08.2018 u 23:52

Bionic
Reading

Sjajan posao Dinamo je napravio u Bernu. 'Modri' su izvukli 1:1 protiv Young Boysa, a da je bilo mrvica više sreće već u Švicarskoj je Dinamo mogao osigurati plasman u Ligu prvaka. No, trener Nenad Bjelica nije 'poletio'

Hrvatski prvak u kojem ove sezone igra čak 15 novih igrača u odnosnu na prošlu, očito je sjajno vođena jer Nenad Bjelica još uvijek ne zna za poraz. Na trećem gostovanju, nakon Hapoela i Astane, suparnik je bio najopasniji, ali u drugom dijelu Dinamo ga je mogao nokautirati. Ipak, na kraju je ostalo 1:1 i Dinamo je pred vratima Lige prvaka. Međutim, ulazak u utakmicu bio je loš. Mbabu je zabio za 1:0 u drugoj minuti.

>> Dinamo napravio sjajan posao u Bernu i odškrinuo vrata Lige prvaka

'Prvo poluvrijeme bilo je malo slabije, drugo malo bolje. Šteta što nismo iskoristili naše tri, četiri prilike. Ma prvo moramo biti iskreni i reći da su bili bolji u prvom poluvremenu i imali bolje situacije' objasnio je trener Bjelica pred kamerama HTV-a.

  • +11
Young Boys - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Uzvrat u Maksimiru sljedećeg utorka nudi spektakl.

'Dobro je ovo situacija za nas i nadam se da ćemo pred punim Maksimirom proći dalje'.

Dinamo se, kao i u Izraelu, vratio poslije primljenog gola.

'I tamo je bilo slično i na poluvremenu smo obavili dobar razgovor i odigrali 2:2 pa skoro pobijedili. Imamo karakter, birali smo ovakvu momčad'..

Je li Dinamo iskoristio slabosti Švicaraca? Dinamo je prijetio kontrama.

'Bilo je školskih kontri koji nisu završili golom, znali smo da je na njihovu postavljenu obranu teško zabiti. Znali smo da ćemo zabiti ako napravimo tri, četiri kontre'.

Mogu li vas Švicarci čime iznenaditi?

'Mogu Švicarci bolje, igraju s puno dugih lopti na Hoarau, a znam da Dinamo može bolje i nadam se da će biti bolji u uzvratu', zaključio je Bjelica.

Jedan od junaka bio je golman Danijel Zagorac.

'Prevelik je bio ulog i ušli smo preplašeno. Pokazali smo dva lica, u prvom smo poluvremenu bili blijedi, primili rani gol, drugo je bilo puno bolje, iako smo bili bliže pobjedi, ali ovo je najrealnije. Cilj je bio pozitivan rezultat, nije nas zanimala igra ni dojam, i cilj smo ostvarili. To smo i očekivali, da prvih i zadnjih 15 minuta Švicarci pritisnu, a na kraju smo ostvarili rezultat koji zadovoljava'.

Što vam je Bjelica rekao u poluvremenu?

'Neka to ostane tajna... Ukazao je na neke pogreške, promijenili smo to'.

Rezultat je i lijepa pozivnica navijačima za uzvrat.

'Vidite koliko znači publika, prvih 15 minuta publika nas uvuče u gol, publika i neiskustvo pojedinih igrača, pa sami sebi stvorimo pritisak. I zato se nadam da ćemo mi imati podršku u utorak'.