ZNA SE TKO JE GLAVNI

Bizarna zabrana u Serie A; čelnici najjačeg razreda talijanskog nogometa popustili pod pritiskom televizijske kuće

16.07.2021 u 19:45

Bionic
Reading

Televizijske kuće daju ogromne novce klubovima za prijenose utakmica pa zato i diktiraju pravila, a jedno od bizarnijih pojavit će se u Serie A

Velike televizijske kuće žele prenositi što više utakmica i zato klubovi jedno prvenstveno kolo znaju protegnuti na četiri dana, a i sami termini su ponekad neobični i izluđuju navijače, jer se susreti znaju odigravati oko podneva.

U Italiji se otišlo korak dalje i čelnici Serie A su pod pritiskom televizijskih kuća zabranili klubovima da igraju u dresovima zelene boje. Zabrana će stupiti na snagu od sezone 2022./2023.

Zašto se to dogodilo? Televizijske kuće se žale kako se igrači u zelenim dresovima stapaju s travnjakom pa gledatelji otežano prate prijenos utakmica. Čudno, nekada to nije smetalo, a sada odjednom...

'Želimo izbjeći činjenicu da su dresovi i teren previše slični s ciljem da bi gledatelji mogli više uživati. Također, ova odluka će pomoći i sucima kod nekih odluka', poručili su iz Serie A.

Ova zabrana će najteže pogoditi Sassuolo, koji zelenu boju ima i u grbu i na dresu, a klubovi poput Lazija, Juventusa, Fiorentine i Milana imali su tu boju na gostujućem dresu.