NES(P)RETNI DENES VARGA

Bizarna ozljeda mogla bi okončati karijeru jednog od najboljih vaterpolista svih vremena

10.06.2020 u 12:13

Bionic
Reading

Kapetan mađarske vaterpolske reprezentacije Denes Varga (33) ovih dana proživljava pravu životnu dramu. Popularni Dumi doživio je tešku ozljedu na pripremama s reprezentacijom i u ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne može potvrditi hoće li se jedan od najboljih svjetskih vaterpolista ikada više vratiti u bazene

Popuštanjem mjera zbog pandemije koronavirusa i najbolji svjetski sportaši vratili su se treninzima. Izuzetak nije ni vaterpolo, pa su se tako u Budimpešti prije desetak dana okupili najbolji mađarski vaterpolisti kako bi se pod stručnim vodstvom što prije vratili u formu.

I sve je teklo po planu do prije dva dana kad su se mađarski reprezentativci odlučili malo opustiti i zabaviti izvan bazena. Tako je iz Budimpešte stigla vijest da je Denes Varga (33), kapetan mađarske vaterpolske reprezentacije, teško ozlijedio koljeno na pripremama nacionalne vrste. No, proslavljeni vaterpolist, koji je četiri godine uz brata Daniela igrao za VK Primorje iz Rijeke, nije se ozlijedio u bazenu već na - paintballu!

A ozljeda nije nimalo bezazlena, Varga je odmah prevezen u bolnicu te je u najkraćem mogućem roku i operiran. Navodno su mu stradali ligamenti i samo koljeno, a prve vijesti govore kako ga sigurno čekaju četiri mjeseca mirovanja, a potom i dugotrajna rehabilitacija.

Za sada se nitko od dužnosnika u mađarskom vaterpolu ne usuđuje davati prognoze, ali neki su zabrinuti jer ozljeda je izuzetno teška, a Varga je u veteranskim godinama i moguće je da bi mu ova nezgoda na paintballu mogla okončati uspješnu i prebogatu karijeru.

Denes Varga igrao je za Ujpesti, Vasas, Primorje (2010. do 2014.), Szolnoki, a od 2017. je u Ferencvarosu. Dva je puta osvajao vaterpolsku Ligu prvaka, s Primorjem je dva puta slavio u regionalnoj Jadranskoj ligi, osam je puta bio prvak Mađarske. S reprezentacijom je kolekcija još i dojmljivija - osvojio je olimpijsko zlato u Pekingu 2008. godine, sa Svjetskih prvenstava ima zlato i dva srebra, a s Europskih prvenstava zlato, dva srebra i tri bronce, a 2013. godine proglašen je najboljim svjetskim vaterpolistom!

Nastavak jedne velike, ma ogromne i nevjerojatne karijere sada je upitan, a sve zbog - paintballa...