zaraza prijeti

Panika u redovima Manchester Uniteda; tjedan dana uoči nastavka prvenstva otkriven koronavirus u trening-kampu 'crvenih vragova'

10.06.2020 u 08:15

Bionic
Reading

Manchester United i Stoke City u utorak su trebali igrati prijateljsku pripremnu utakmicu. Momčad Stokea stigla je Unitedom trening-kamp u Carrington, ali susret je iznenada otkazan...

Engleski mediji otkrivaju kako su svi igrači Manchester Uniteda i trener Ole Gunnar Solskjaer u utorak iza osam sati ujutro stigli u trening-kamp Carrington. 'Crveni vragovi' imali su dogovorenu prijateljsku utakmicu protiv drugoligaša Stoke Cityja s kojim su igrali i prije nekoliko dana.

Susret je zakazan za 12 sati, a igrači i stručni stožer Stokea u Carrington su osobnim automobilima počeli stizati oko 10 sati. Svi su se pridržavali strogih mjera zaštite i socijalne distance, ali engleski mediji tvrde kako nema jamstva da se pojedini igrači međusobno nisu pozdravili na parkiralištu...

No, u trenucima kad je već sve praktički bilo spremno za susret, momčadi su se pripremale za izlazak na zagrijavanje, stigla je alarmantna i zabrinjavajuća vijest - utakmica se otkazuje jer je jedna osoba iz redova Stoke Cityja pozitivna na koronavirus! Testove na koronavirus obje su momčadi radile dan ranije, a rezultati su stigli sat vremena uoči početka utakmice, kako je i propisano najnovijim pravilima.

Nije bilo strke i panike, ali cijeli je trening-kamp u najkraćem mogućem roku 'izoliran', a momčad Stoke Cityja napustila je Carrington.

Glasnogovornik Uniteda rekao je da niti jedna njihova zvijezda nije stupila u kontakt s bilo kojim igračem iz Stokea, dapače, 'crveni vragovi' bili su u svojoj svlačionici i zagrijavanje su odradili na svom pomoćnom terenu koji je udaljen od onog na kojemu su se trebali zagrijavati protivnički igrači.

Na kraju je otkriveno kako je na zarazu koronavirusom pozitivan trener Stoke Cityja Michael O'Neill!

'Testiranja koja su provedena u ponedjeljak 8. lipnja pokazala su kako je na koronavirus pozitivan naš trener O'Neill', objavili su iz kluba uz dodatak:

'Gospodin O'Neill je do sada na koronavirus testiran pet puta i svi su raniji testovi bili negativni.'

Podsjećamo, prvenstvo u engleskoj Premier ligi trebalo bi se nastaviti 19. lipnja...