UFC 133 NA MAXTV-U

Bivši UFC prvaci traže novu priliku za titulu

03.08.2011 u 08:08

Bionic
Reading

Novi borilački spektakl je pred vratima. UFC 133 održava se u Philadelphiji tri sata iza ponoći sa subote na nedjelju (6. na 7. kolovoza) i može se ekskluzivno gledati na 24. kanalu MAXtv-a. Organizatori su priredili sjajan program, a u kavezu će se naći i nekoliko bivših prvaka

Ljubitelji slobodne borbe doći će na svoje u prvim satima nedjelje (3 sata ujutro). MAXtv se pobrinuo da za svoje gledatelje osigura prijenos mečeva s UFC-a 133. Event se prenosi na FightCh PPV kanalu na 24. poziciji MAXtv-a i svi oni koji odluče noć provesti uz taj program, zasigurno neće požaliti. U programu se nalaze velika imena 'ultimate fighta' koja jednostavno jamče istinski spektakl.

Najviše zanimanja privlači američki okršaj između Rashada Evansa i Tita Ortiza, dva bivša UFC prvaka u poluteškoj kategoriji. Bit će to repriza njihovog dvoboja iz lipnja 2007. koji je završen neodlučeno.

Od tada se dosta toga promijenilo i Rashad Evans, koji ima samo jedan poraz u karijeri (Machida), u dvoboj ulazi kao favorit. Naime, Tito Ortiz koji je prije mjesec dana pobijedio nakon niza od pet mečeva bez pobjede, dobio je priliku koju nije očekivao.

Prvo je meč s Evansom otkazao prvak Jon Jones, a zatim i njegova zamjena Phil Davis, pa je uskočio Tito. Koliko mu je to pametno i ima li uopće šanse, ostaje nam vidjeti.

Fanovi MMA imat će priliku pogledati i sudar u srednjoj kategoriji između Vitora Belforta i Yoshihira Akiyjame. Brazilac je u posljednjem meču za titulu doživio nokaut od sunarodnjaka Andersona Silve i ovo mu je prilika da se vrati na pobjednički put i dobije novu priliku za UFC-ov pojas. No, njegov protivnik iz Japana nije bezazlen. Akiyjama u svijetu UFC-a ima 13 pobjeda i tri poraza, ali sada mu visi otkaz jer je izgubio posljednja dva meča (Leben, Bisping), pa ima dodatni motiv da daje sve od sebe.

Od ostalih glavnih borbi, u programu su dva meča u lakim kategorijama Amerikanca Dennisa Hallmana i Briana Ebersole te kanadsko-američki sudar Roryja MacDonalda i Mikea Pylea. Tu je i još jedan sudar gladijatora u srednjoj kategoriji - iskusnog predstavnika SAD-a Jorgea Rivere kojem će se suprotstaviti Cipranin Costantinos Phillipou.

Najava UFC-a 133

Glavne borbe:

Rashad Evans vs. Tito Ortiz
Yoshihiro Akiyama vs. Vitor Belfort
Brian Ebersole vs. Dennis Hallman
Jorge Rivera vs. Costantinos Phillippou
Mike Pyle vs. Rory MacDonald

Uvodne borbe:

Matt Hamill vs. Alexander Gustafsson
Chad Mendes vs. Rani Yahya
Ivan Menjivar vs. Nick Pace
Johny Hendricks vs. Mike Pierce
Mike Brown vs. Nam Phan
Rafael Natal vs. Paul Bradley