Šok za Hrvatsku

Bivši trener Dinama 'Vatrenima' krade veliko pojačanje; izbornik Zlatko Dalić bio je neodlučan s pozivom hit igrača HT Prve lige pa mu susjedi kvare planove

24.02.2021 u 08:08

Bionic
Reading

Bugarski stručnjak Ivajlo Petev želi u reprezentaciju BiH pozvati Aleksandrda Jovičića i Kristijana Lovrića iz Gorice

Loše vijesti za hrvatsku nogometnu reprezentaciju stižu iz susjedne Bosne i Hercegovine. Tamošnji izbornik i bivši trener Dinama Ivajlo Petev - koji je 'modre' vodio u sezoni 2016/17. - prije tri dana je gledao utakmicu Lokomotive i Gorice, a stigao je zbog dvojice igrača koje želi pozvati već na iduće okupljanje.

Na radaru su mu Aleksandar Jovičić i najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige Kristijan Lovrić koji bi Hrvatskoj itekako mogao koristiti u budućnosti. Jovičić već ima državljanstvo BiH i nastupao je za mlađe selekcije te države, a uskoro bi mogao dobiti i poziv za seniorsku odabranu vrstu. Nažalost, uoči utakmice s Lokomotivom se ozlijedio pa ga Petev nije mogao gledati uživo ovaj put.

Što se Lovrića tiče, on još nema državljanstvo, ali ne bi trebao ni imati problema s dobivanjem istog jer mu je otac iz BiH. Nije poznato želi li uopće 25-godišnji napadač zaigrati za BiH ili će ipak radije čekati svoju priliku i poziv Zlatka Dalića da zaigra za Hrvatsku. Hrvatski izbornik za sada ga nema u planovima. Jednom mu je poslao pretpoziv u listopadu prošle godine, ali na okupljanje nije pozvan.

Lovriću je karijera krenula strelovito uzbrdo kada je 2018. godine iz Kustošije u kojoj je bio na posudbi u Lokomotivi stigao u Goricu u kojoj je ubrzo postao glavni igrač. Za Turopoljce je do sada odigrao 84 utakmice i zabio 41 gol, te upisao 20 asistencija. Nastavi li ovako kao do sada uskoro bi mogao napraviti i transfer u neki već klub, a vjerojatno će doći i poziv reprezenzacije. Pitanje je samo koja će biti brža i što će Lovrić na kraju odlučiti.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.