Quique Setien 'otvorio dušu'

Bivši trener Barcelone iskreno o stanju u klubu i odnosu s Leom Messijem: Tako lošu atmosferu nikad u životu nisam vidio...

12.08.2021 u 11:38

Bionic
Reading

O danima provedenim u klubu napokon je progovorio Quique Setien (62) koji je momčad Barcelone vodio od siječnja do kolovoza 2020. godine

Prije točno godinu dana Quique Setien (62) je dobio otkaz na mjestu trenera Barcelone. U turbulentnoj sezoni Setien je momčad preuzeo u siječnju 2020. godine, u jeku pandemije koronavirusa, a otkaz je dobio nakon što je u kolovozu od Bayerna izgubio 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka.

Setien je godinu dana kasnije otvoreno progovorio o Barceloni te istaknuo kako je uoči njegovog dolaska stanje u svlačionici katalonskog velikana bilo katastrofalno.

'Nikada nisam vidio takvu svlačionicu, ni u reprezentaciji ni u Atletico Madridu. Bio sam šokiran. Mnogo je stvari koje ne možete kontrolirati, posebno kad se nađete u svlačionici koja nije sretna. Ono što sam zatekao u Barceloni nisam vidio u četrdeset godina svoje karijere u nogometu', započeo je Setien pa se osvrnuo i na Lea Messija. Kaže da se često pitao treba li mu uopće takav igrač u momčadi...

'Dosta puta sam se pitao treba li mi 'desetka' koja riješi dvije utakmice svojim majstorijama, ali ga većinom nigdje nema. Nije trčao, niti se vraćao u obranu i zbog toga bismo često primili gol. Da, Messi je predstavljao ozbiljan problem', rekao je Setien koji je u toj sezoni izgubio titulu prvaka od Real Madrida.

'Izgubili smo 2:0 na Bernabeuu, možete me kriviti za to, ali nismo iskoristili tri velike prilike, jedan na jedan situacije s golmanom. Vinicius zatim postiže gol uz puno sreće, lopta se odbila od Piqueove noge i prevarila Ter Stegena. Ne znam što sam više mogao učiniti, a na kraju smo izgubili titulu jer su suci Realu poklonili šest penala', pravdao se Setien koji je otkaz dobio nakon što je u kolovozu 2020. godine u četvrtfinalu Lige prvaka izgubio 8:2 od Bayerna.

Nakon svega je Quique Setien tužio Barcelonu s kojom je i danas na sudu...

'Dao sam novoj upravi mjesec dana nakon izbora. Poručio sam im da želim razgovarati s predsjednikom i sutradan me stvarno nazvao potpredsjednik. Rekao sam da sam prije suđenja spreman pregovarati, ali on me pokušao uvjeriti da im oprostim dug. To sam odbio', prepričavao je Setien i nastavio:

'Predsjednik je bio vrlo pristojan prema meni i nakon svakog razgovora bi mi rekao da će mi sutra dati ponudu. Do danas se ništa nije dogodilo, a prošla su dva mjeseca...'

Za kraj, čini se kako je Setienu trenerski posao u Barceloni ujedno bio i posljednji.

'Trenutno se više ne vidim kao trener, izgubio sam volju...', zaključio je Quique Setien koji je Barcelonu vodio na 25 utakmica. Ostvario je 16 pobjeda, četiri remija i pet poraza.