posljedice će biti strašne

Barcelona iz dana u dan doznaje samo loše vijesti; Leo Messi je svojim odlaskom izazvao totalni kaos među navijačima

12.08.2021 u 09:09

Bionic
Reading

Nitko još ne zna kolika će točno biti šteta koju će prouzročiti odlazak Lea Messija iz Barcelone. Apsolutno se nitko nije nadao da će ikona kluba ostati bez ugovora i da će morati napustiti Nou Camp, a njegov odlazak iz sata u sat donosi nove probleme za klub...

Odlazak Lea Messija za Barcelonu definitivno znači novi početak, a ovaj će za 'katalonski ponos' biti više nego težak i neizvjestan. Barem ako ćemo suditi po prvim problemima koji su isplivali nakon Messijevog odlaska iz kluba.

Prvi i najveći problem u ovom trenutku je činjenica da je interes navijača za ulaznice i klupske suvenire drastično pao i to s financijske strane čini novi problem katalonskom velikanu.

Kako tvrdi španjolski sportski dnevni list AS, klub u ovom trenutku ne može prodati ulaznice za prvu utakmicu sezone protiv Real Sociedada koja je na rasporedu u nedjelju, 15. kolovoza.

Od 30.000 dostupnih ulaznica do sada je prodano tek nešto više od polovice. Napomenimo kako su prednost u kupovini imali dugogodišnji pretplatnici, članovi kluba i vlasnici godišnjih ulaznica. No, interes je nakon Messijevog odlaska gotovo nikakav, pa u klubu razmišljaju o tome da omoguće kupovinu ulaznica svima, a ne samo članovima kluba koji imaju prednost u kupovini.

  • +5
Lionel Messi Izvor: EPA / Autor: Antonio Lacerda

Uz sve to, prodaja suvenira i dresova u fan-shopovima je doživjela pad za nevjerojatnih 80 posto! To je najbolji dokaz koliko je Leo Messi bio važan za klub u svim segmentima poslovanja, ne samo na terenu. No, to će u Barceloni tek saznati na najteži mogući način.