trenerska analiza

Bivši legendarni igrač Modrih Panadić ovom izjavom o igri Dinama i Petkoviću rekao je ono o čemu mnogi šute, a ima itekako veze s izbornikom Dalićem

05.11.2021 u 10:59

Bionic
Reading

Nakon nove pobjede Dinama u Europskoj ligi, koji je na Maksimiru nadigrao bečki Rapid 3:1, zanimljiv osvrt za tportal dao je bivši igrač Modrih Andrej Panadić

Iako je Rapid poveo u 8. minuti golom Knasmüllnera, 52-godišnji Andrej Panadić, koji je u karijeri igrao u njemačkoj i austrijskoj Bundesligi, bio je uvjeren u pobjedu svog Dinama jer je i prije početka utakmice govorio da su po individualnoj kvaliteti igrači Modrih puno bolji.

Na krilima razigranih Oršića i Petkovića, Dinamo je brzo okrenuo rezultat i na kraju je Šutalo pred kraj utakmice potvrdio pobjedu. Iako je Dinamo igrao oslabljen i osjetio se izostanak kapetana Arijana Ademija, s ova tri boda stigao je nadomak cilja – novog proljeća u Europi.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Dinamo je, bez obzira na neke izostanke, pokazao klasu. OK, i Rapidu su nedostajali neki igrači, ali ova utakmica bila je potpuno drukčija od one u Beču. Dinamo je pokazao moć, snagu, a vidjelo se da recimo i igrači s klupe rade veliku razliku. Igrao sam u Austriji, pratim njihovu ligu i nažalost moram reći da dva, tri igrača Rapida nisu dorasla ovakvom natjecanju i zapravo nemaju ni kvalitetu za austrijsku ligu', kazao je za tportal Panadić, a trenutačno je bez trenerskog angažmana. No svakog dana uči, prati sve lige i jedva čeka novi izazov.

Osvrnuo se Panadić kratko i na specifičan stil igre Rapida.

'Vidio se u prvoj utakmici nedostatak individualne kvalitete, po čemu ne mogu u istu rečenicu s Dinamom, a što nadoknađuju disciplinom u igri, s puno trčanja i agresivnosti u duelima. No Dinamo je brzo nametnuo svoj stil igre koji im nije odgovarao. Rapid je pokušavao nešto dugim loptama i čekali su svoju priliku iz prekida, što im je jača strana, ali Dinamo je sve to lako riješio.'

Odličnu utakmicu odigrao je napadač Bruno Petković jer je zabio gol i sve namjestio za drugi gol nakon briljantne akcije Dinama. Dominirao je terenom i pokazao je klasu.

Je li za vas iznenađenje to što se opet nije našao na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za odlučujuće kvalifikacijske utakmice?

'Stalno ponavljam, i već sam samom sebi idem na živce, da je Bruno Petković igrač top kvalitete i da takav igrač treba reprezentaciji! Zašto nije na popisu, u to ne bih ulazio i ne želim se petljati jer detalje tog odnosa igrač-izbornik ne znam. No Petkovićev stil igre je specifičan i kada bih ga morao usporediti s nekim, onda je to Zlatan Ibrahimović koji, i kada ne zabija golove, radi super posao za momčad navlačenjem dva igrača na sebe i proigravanjima suigrača. Tu se vidi njegova klasa, a to što je Petković u posljednje vrijeme bio u krizi događa se i puno većim igračima. Ili se piše da ne zabija golove ili ne valja što ne ide u sredinu, pa ne valja što ne ulazi dovoljno u 16-erac, a ne navode se dobre stvari koje radi za momčad. Kod nas se uvijek traži što ne valja kod nekog igrača…', kazao je Panadić te tako iskreno rekao ono o čemu mnogi šute.

Za kraj se kratko osvrnuo na utakmicu protiv Genka.

'Kada bi Dinamo opet izborio proljeće u Europi, to bi bilo sjajno, ali sad se u klubu samo moraju fokusirati na sljedeću utakmicu protiv Genka, jer će vjerojatno biti ključna. Jer, budimo realni, West Ham se baš ne može lako dobiti u Londonu. To bi stvarno bila senzacija nad senzacijama! U svakom slučaju, prolaz u Europskoj ligi donio bi Dinamu jako lijepu zaradu, nove bodove za Uefinin rejting, a uz to bi značajno porasla vrijednost nekim igračima. A to je i strategija kluba', završio je Panadić.

  • +73
Dinamo - Rapid Beč, 4. kolo Europske lige, 2021./22. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX