la liga

Bivši klub hrvatskog reprezentativca Sammira ostvario još jednu senzacionalnu pobjedu

21.04.2019 u 16:09

Bionic
Reading

Španjolsko nogometno prvenstvo bliži se kraju, a s njim bi maleni klub iz madridskog predgrađa, Getafe, u kojem je nakd igao i hrvatski reprezentativac Sammir, mogao ispisati najljepšu priču klupske povijesti

Naime, pet kola prije kraja, Getafe je na četvrtom mjestu La Lige, iza velikana, Barcelone, Atletica i Reala, te drži pozciju koja vodi direktno u Ligu prvaka.

Ono što je najvažnije, momčad Josea Bordalasa i dalje igra na visokom nivou, bez imalo kompleksa, što je pokazala i u ogledu protiv Seville.

Na svom stadionu Getafe je pobijedio 3:0, a dva su gola domaćini postigli već u prvom poluvremenu. Istina, oba s bijele točke (Jaime Mata u 35. minuti i Jorge Molina u petoj minuti nadoknade prvog dijela).

Zanimljivo, sudac Antonio Mateu u prvom je dijelu podijelio čak sedam žutih kartona, od čega dva istom igraču Seville, zboig čega su igrači iz Andaluzije do kraja dvoboja igrali s desetoricom igrača.

U nastavku su domaćini zabili i treći, (Jorge Molina u 53.) čime je utakmica bila riješena.

U 71. minuti i domaćini su ostali s deset igrača nakon što je izravni crveni karton dobio Dakonam zbog opasnog starta.

Naš Marko Rog dobio je priliku od 69. minute, no rezultat se nije mijenjao.

Do kraja sezone, Getafe ima još pet ogleda, a već u sljedećem dočekuju Real. U pretposljednjem pak gostuju kod Barcelone i zbilja bi bio senzacionalni uspjeh da Getafe ostane među vodeće četiri momčadi La Lige.