Philipp Lahm

Bivši kapetan Elfa i direktor Eura hvali Vatrene: Imamo što učiti od Hrvata

21.11.2023 u 17:30

Bionic
Reading

U razgovoru za DW Philipp Lahm, bivši kapetan Elfa i direktor Euro 2024, govorio je o šansama Njemačke kao domaćina i što sve Elf može naučiti od Hrvatske i Maroka

Lahm je već nekoliko puta izjavio kako će Njemačka zaigrati u polufinalu. Upitan koje još tri reprezentacije vidi u poluzavršnicu odgovorio je:

'Tu se mora naravno ispuniti nekoliko pretpostavki po pitanju Njemačke. Momčad mora pokazati da je složna, mora pokazati da igra za cijelu naciju, upravo ono što je Hrvatska u posljednje vrijeme jako dobro radila. Ili Maroko, i oni su to jako dobro pokazali da čak i one zemlje koje nisu baš velike uz pomoć tog zajedništva mogu postići jako puno. To vrijedi i za njemačku reprezentaciju', rekao je Lahm za DW, onda odgovorio na pitanje mogu li Nijemci nakon serije blijedih nastupa posljednjih mjeseci biti favoriti za osvajanje titule prvaka Europe na domaćem travnjaku?

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

'Mislim da Nijemci nisu top favorit, to su ipak Francuska, Engleska, možda malo iza njih i Španjolska. Dakle velike nogometne nacije, ali volio bih kad bi opet bilo i iznenađenja. Zemlje poput Islanda koji su znali iznenaditi. Ali i Hrvatska je na nekoliko posljednjih turnira bila veliko iznenađenje. Jako sam radoznao što će nam donijeti ovaj turnir', zaključio je prvi čovjek Eura 2024. Intervju u cijelosti možete pročitati OVDJE.